Linkuri accesibilitate

Zelenski: Luptele din Donbas sunt „un iad”


Militari ucraineni pe un transportor blondat, regiunea Donețk, 7 iulie 2022

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că situația de pe câmpul de luptă din regiunea estică Donbas este „pur și simplu infernală” și că, în ciuda livrărilor de artilerie din partea SUA, forțele Kievului nu au reușit să depășească avantajele rusești în materie de arme grele și trupe.

Dezechilibrul este „resimțit foarte mult, în special în Donbas", a declarat el în discursul din seara zilei de 2 august. „Acolo este pur și simplu un iad. Nici măcar nu poate fi descris în cuvinte”. El a mai spus că cuvântul HIMARS - prescurtare de la high mobility advanced rocket systems - a devenit „aproape sinonim” cu cuvântul justiție pentru Ucraina.

Pe parcursul zilei de 2 august s-au primit informații referitoare la atacuri aeriene în sudul Ucrainei, unde zeci de mii de soldați ruși se pregătesc, se pare, să lanseze un atac. Consilierul prezidențial Oleksi Arestovici a estimat că forța de atac ale rușilor număra aproximativ 22 000 de soldați și a declarat că un contingent ucrainean „suficient de mare” este pregătit să intervină.

Primarul din Nikolaev, Oleksandr Sienkovici, a declarat că în seara zilei de 2 august a izbucnit un incendiu într-unul dintre cartierele orașului din cauza unor explozii. În mai multe cartiere din Nikolaev s-au înregistrat în dimineața zilei de 2 august explozii, rănind o persoană, dar unele rachete lansate mai târziu în cursul zilei au fost zădărnicite de apărarea ucraineană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG