Linkuri accesibilitate

Ziua internațională de luptă cu homofobia: toate țările UE trebuie să tindă să devină zone de libertate pentru comunitatea LGBTQ


Milano: protest în sprijinul unei legi care ar face un delict penal din actele de brutalitate motivate de intoleranța față de comunitatea LGBTQ, Italia, 8 mai 2021.

Comisara europeană pentru egalitate, Helena Dalli, participă luni la o serie de dezbateri și conferințe cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei, la care va pune accentul importanța luptei împotriva discriminării minorităților sexuale. Este de așteptat ca Dalli să îndemne UE dar și Parlamentul European să facă mai mut a proteja drepturile civile ale oamenilor.

Citește și: Apropierea alegerilor readuce în actualitate discursul urii și homofobia

Se așteaptă ca Helena Dalli să spună că respectarea legilor s-ar putea să nu fie suficientă pentru a asigura libertatea și egalitatea pentru minoritățile sexuale. Totodată, va propune o serie de acțiuni simbolice prin care să fie combătută discriminarea minorităților în numele valorilor „tradiționale” sau „familiei”, invocate des de cercurile conservatoare sau iliberale. Duminică în Times of Malta, comisara europeană a semnat un articol în care apelează „la toate guvernele, autoritățile regionale și consiliile locale să ia măsuri pentru a deveni zonele de libertate pentru comunitatea LGBTIQ. ”

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG