Amănunte despre miliardul ciordit, de la Platon

Imagine generică

Ancheta în dosarul privind furtul unui miliard de dolari din băncile moldovenești a fost finalizată, Procuratura Generală urmând să o expedieze în curând în instanță. Potrivit agenției INFOTAG, omul de afaceri Veaceslav Platon, care a fost eliberat din închisoare, a declarat acest lucru într-un interviu pentru „TV8”. „Procuratura are întreaga schemă pe masă. Se știe cine și ce rol a jucat în această fraudă”, a precizat Veaceslav Platon.

Your browser doesn’t support HTML5

Amănunte despre miliardul ciordit, de la Platon

Eu mă tot întreb ani de zile ce se întâmplă cu această anchetă şi, iată, domnul Platon mi-a lămurit cum stau lucrurile. Chiar îi mulţumesc. Era parcă mai OK să-mi spună asta Procuratura sau vreun mare cinovnic, dar mă mulţumesc cu faptul că aflu amănuntele de la domnul Platon. Poate cinovnicii preferă să muncească şi mai puţin să vorbească. Dar aceşti cinovnici ar mai trebui să ştie că oamenii aşteaptă foarte mult timp un deznodământ şi anume pedepsirea hoţilor. Şi e de-a dreptul regretabil că oamenii nu au ştiut ani de zile ce face Procuratura. Aşa că gestul lui Veaceslav Platon trebuie remarcat. Îi mulţumim încă o data.

Fireşte, ar fi bine ca Procuratura să confirme cât mai curând informaţia difuzată de omul de afaceri. Asta ca să fim liniştiţi de-a binelea. Şi mai e ceva. Declaraţia lui Platon e îmbucurătoare, e foarte fain că Procuratura are toată schema pe masă. Dar o vom avea şi noi, cetăţenii? Curiozitatea noastră e uriaşă. Şi vom ajunge să-I vedem pe cei vinovaţi după gratii? Cât timp va analiza instanţa dosarul şi cât timp va mai trece până la arestări. Zic să nu ne lăsăm cuprinşi de euforie şi să ne înarmăm cu multă răbdare. Una e că schema e pe masa procurorilor şi alta e arestarea vinovaţilor. Mă tem că povestea va mai dura. Îl rugăm pe domnul Platon să ne mai spună ce află.