„În esență...” | Din iunie, pe Aeroportul Chișinău se va aplica o taxă aeroportuară revizuită 

Lilia Dabija, Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Taxa de 9 euro, percepută de la fiecare călător pe Aeroportul Internațional  Chișinău, urmează să fie micșorată. Procesul de revizuire în scădere a acestei taxe este pe ultima sută de metri, iar Guvernul va adopta o hotărâre în acest sens. Taxa revizuită va fi aplicată din luna iunie.

Vorbind în podcastul Europei Libere „În esență...”, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a spus: „da, am făcut calcule economice care justifică necesitatea reducerii acestei taxe de modernizare, care, sperăm noi, [în consecință] va atrage mai mulți operatori low-cost.”

Your browser doesn’t support HTML5

Din iunie, o taxă revizuită pe Aeroportul Chișinău și R. Moldova – în așteptarea banilor mari europeni

Ministrul a precizat că noua taxa va fi aplicată din iunie, fără a numi însă o dată exactă și fără a spune cu cât va fi redusă taxa.

Anterior, însă, premierul Dorin Recean declarase că taxa aeroportuară ar putea fi redusă, la prima etapă, cu 50%, iar ulterior să fie chiar anulată.

În podcast, Lilia Dabija a mai afirmat că, în afară de solicitarea de reducere a taxei aeroportuare venită din partea operatorului irlandez low-cost Ryanair, au existat cereri similare și de la alți operatori.

Te-ar putea interesa și: Când revine Wizz Air în R. Moldova și când va zbura Ryanair de la Chișinău

În contextul unei posibile reveniri, la Chișinău, a companiei maghiare Wizz Air – companie – care s-a retras în martir a.c. din R. Moldova din rațiuni de securitate – Lilia Dabija a menționat că dialogul continuă.

„Ceea ce am remis noi la orice solicitare [a Wizz Air] sunt dovezile că spațiul nostru aerian este sigur”, a declarat Lilia Dabija.

Alte chestiuni abordate în podcast:

  • Ce impact va produce afilierea R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei?
  • Ce volum de fonduri europene va sta la dispoziția R. Moldova prin acest instrument european de dezvoltare a trei infrastructuri: energie; transporturi și servicii digitale?
  • R. Moldova vs „coridoarele solidarității”;
  • Aderarea Moldovei la Mecanismul pentru Interconectarea Europei – un prim pas real de a deveni parte a UE?
  • Are R. Moldova suficiente capacități pentru atragerea și valorificarea fondurilor europene? Va fi în stare să le absoarbă corect și onest?
  • Situația de la „Air Moldova”: pe ce dimensiune are loc dialogul autorităților cu compania care încearcă să evite falimentul?
  • Este posibilă, oare, naționalizarea „Air Moldova”?
  • La ce etapă se află realizarea planului anunțat, acum un an, de către ex-ministrul Andrei Spînu privind repornirea activității Aeroportului Mărculești?
  • Planurile autorităților de la Chișinău în privința satelor moldovene afectate grav de migrația populației. Un „Sat european” pentru cine?
  • Cum este văzută R. Moldova peste zece ani din fotoliul de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale?

***

Podcastul „În esență...” poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, pe Spotify și pe YouTube ca și celelalte podcasturi ale Europei Libere – „Reporterii”, cu un episod nou în fiecare zi de luni; „Dincolo de Știri”, în fiecare zi de vineri, și „Laboratorul Social” – în fiecare a doua marți, adică o dată la două săptămâni, și podcastul cu informații și analize la zi – „Pe agendă”.

### Vezi și... ### Doar o mică parte din pasagerii păgubiți și-au primit banii înapoi de la Air Moldova