„Sper că această crimă va fi rezolvată, dar, după cum arată practica, astfel de infracțiuni nu sunt descoperite imediat. Infractorii, mai mult ca sigur, nu se află pe teritoriul Transnistriei, dar, în calitate de președinte, sunt interesat ca acest caz să fie rezolvat, ca să arătăm o dată în plus lipsa unui substrat politic”, a declarat Krasnoselski într-o conferință de presă ținută în ajunul aniversării republicii nerecunoscute.
El a amintit că, la sfârșitul lunii iulie, așa-numitul minister de interne din regiunea transnistreană a cerut asistență juridică Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova în instrumentarea acestui dosar penal.
„Am transmis, de asemenea, copiile materialelor legate de examinarea locului crimei cu ridicarea probelor, urmele descoperite la fața locului etc. Criminalii nu au naționalitate și nici granițe, cu atât mai mult, conștiință sau onoare. Ancheta este în derulare. Sper la un rezultat pozitiv”, a precizat Krasnoselski.
Încă de la bun început, Tiraspolul a sugerat că politicianul transnistrean ar fi fost ucis în timpul unui jaf. Unul dintre detaliile făcute publice de anchetatorii din regiune era că acesta a fost găsit cu semne de moarte violentă în locuința sa de lângă Tiraspol, pe 17 iulie, lângă un seif deschis și gol.
### Vezi și... ### Chișinăul este sceptic față de versiunile Tiraspolului în dosarul asasinării lui Oleg HorjanAutoritățile de la Chișinău s-au arătat sceptice în privința versiunilor vehiculate în stânga Nistrului. Pe 25 iulie, după audieri cu ușile închise în Parlament, vicepreședintele legislativului, Mihai Popșoi, a declarat că, insistând pe anumite probe, Tiraspolul „încearcă să inducă opinia publică pe o anumită pistă”.
Popșoi a mai spus că la Chișinău de investigarea cazului este responsabilă Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și că „este prematur să spunem care este versiunea prioritară și care e cea secundară”.
Te-ar putea interesa și: Chișinăul este sceptic față de versiunile Tiraspolului în dosarul asasinării lui Oleg Horjan
Chișinăul insistă ca ancheta să se deruleze sub auspiciile OSCE, care, de altfel, s-a arătat gata să faciliteze interacțiunea dintre cele două maluri în investigarea acestui caz.
Pe 8 august, asociația Promo-LEX a cerut implicarea raportoarei speciale a ONU Irene Khan reclamând că „circumstanțele violente ale omorului lui Oleg Horjan ridică serioase îngrijorări cu privire la siguranța persoanelor care își exprimă disidența împotriva regimului de facto de la Tiraspol”.
### Vezi și... ### Opozantul transnistrean Oleg Horjan a fost găsit mort în locuința sa