Mariana Durleșteanu explică motivul retragerii candidaturii la funcția de premier

Mariana Durleșteanu, fosta canidadată PSRM la funcția de premier, 12 februarie 2021.

Mariana Durleșteanu și-a motivat decizia de a-și retrage candidatura la funcția de premier pentru că înțelegerea, de la bun început, ar fi fost crearea unui guvern de tehnocrați „ fără oameni din fracțiuni”. Înțelegere care nu a fost însă respectată. „Am acceptat invitația PSRM pentru ca sunt 37 de mandate” a cotinuat Mariana Durleșteanu, „și nu 15 Versus pokemonii” – referite la deputații din gruparea Pentru Moldova.

Marți, numirea liderului PAS, Igor Grosu drept candidat la funcția de premier a fost facilitată și de anunțul Marianei Durleșteanu, pe Facebook, că se retrage. Candidatura ei fusese înaintată de PSRM, cu o lună în urmă, și era sprijinită – teoretic – și de gruparea Pentru Moldova din jurul Partidului Șor.

### Vezi și... ### Igor Grosu, noua propunere a Maiei Sandu pentru postul de prim-ministru

Mai mult, Mariana Durleșteanu i-a acuzat pe liderii partidelor Pro Moldova, Partidului Democrat și Partidului Șor că ar urmări „ doar interese personale și de clan” și i-a îndemnat: „ Domnii Șor, Candu și Filip să mai citească odată raportul Kroll, căci pușcăria oricum este destinația finală”.