Marina Tauber a fost transferată din penitenciar în arest la domiciliu

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost transferată din arestul preventiv la Penitenciarul nr. 13 din capitală în arest la domiciliu.

Tauber calificat decizia magistraților Curții de Apel drept „o primă victorie”.

„Desigur că arestul la domiciliu este o măsură mai bună decât să stai în închisoare, dar eu mă aștept să pot să activez în mod normal. [...] Au fost complicate aceste 54 de zile, dar cu susținerea tuturor le-am trecut”, a spus Marina Tauber, la ieșirea din sala de judecată.

Avocații deputatei au declarat că data viitoare, la prelungirea arestului la domiciliu, vor insista pe eliberare.

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost lipsită de imunitate parlamentară și reținută pe 21 iulie, iar pe 23 iulie a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Ea este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor și de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii de către un grup criminal organizat.

Pe 7 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a prelungit cu 30 de zile și arestul preventiv în Penitenciarul nr.13 pe numele contabilei Partidului Șor, Olga Romanova, care este cercetată în același dosar.

### Vezi și... ### Marina Tauber rămâne în penitenciar. Judecătorii au prelungit arestul cu 20 de zile