Deputata Marina Tauber, sancționată de SUA

Marina Tauber se află și pe lista persoanelor sancționate de Canada, fiind calificată drept o „colaboratoare a Rusiei În R. Moldova.

Deputata Marina Tauber a fost sancționată de Statele Unite ale Americii pentru „facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi”.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului”, se arată într-un mesaj postat de Ambasada SUA la Chișinău.

Pe lista sancțiunilor SUA se află și Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Sancțiunile înseamnă că orice active pe care le-ar deține aceștia în Statele Unite sau alte persoane în numele lor sunt înghețate și trebuie raportate Oficiului pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei americane.

De asemenea, persoanele supuse sancțiunilor nu sunt eligibile pentru a intra în Statele Unite ca emigranți sau non-emigranți.

Marina Tauber se află și pe lista persoanelor sancționate de Canada, fiind calificată drept o „colaboratoare a Rusiei În R. Moldova. Ea a fost sancționată și de Consiliul Uniunii Europene pentru acțiuni de destabilizare a R. Moldova.

În R. Moldova, Deputata Marina Tauber este inculpată în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor, care se află pe rol la Judecătoria Buiucani. Ea este învinuită că a falsificat un raport financiar al Partidului Șor prezentat Comisiei Electorale Centrale și că a permis finanțarea partidului de către „gruparea criminală” condusă de Ilan Șor.

### Vezi și... ### Uniunea Europeană extinde lista celor sancționați pentru destabilizarea R. Moldova