Your browser doesn’t support HTML5
La Cahul, de mai bine de cinci ani, judecătoria din oraș nu dispune de un sediu funcțional. Clădirea veche este grav avariată, iar autoritățile locale și-ar dori să construiască în locul ei o filarmonică. Zilele trecute, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și reprezentanți ai autorităților locale au discutat, despre condițiile improprii în care activează magistrații la Cahul și eventuale soluții pentru ieșirea din impas.
Alte teme ale ediției din 15 februarie:
- Câțiva cetățeni ruși din comunitatea LGBT+ care au fugit de o posibilă înrolare în armata rusă au cerut azil politic în R. Moldova. Recent, Inspectoratul General pentru Migrație de la Chișinău a decis să le respingă solicitările. Sprijiniți de comunitatea locală LGBT, ei se pregătesc acum să conteste decizia autorităților moldovene.
- Conferința de Securitate de la Munchen, din Germania, este și în acest an o reuniune de excepție: marchează 60 de ani de existență și reunește, începând de vineri, peste 50 de șefi de stat și guverne și peste 60 de miniștri de externe. Ce o face însă de excepție este situația internațională extrem de tensionată, cu războiul din Ucraina, care intră în al treilea an, războiul din Orientul Mijlociu și perspectiva revenirii lui Donald Trump la Casa Albă.
Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.
### Vezi și... ### Clădire cu trei etaje sau filarmonică. Autoritățile de la Cahul și CSM au discutat despre construcția Palatului de Justiție Sud