Sola Rosa

Detaliu de pe albumul Get It Together, Sola Rosa, 2009

Un amestec de hip-hop, jazz, neo-soul, latin, swing, reggae și funk, într-un balans de tobe și bași ce pare „respirația” care te ține pe drumul tău înainte

Your browser doesn’t support HTML5

Sola Rosa

Există anotimpuri ale căror lungimi, trăiri, sentimente, buletine meteorologice, întîmplări, peisaje, zile și nopți par a fi lista cântecelor de pe un album muzical pe care l-ai cumpărat acum foarte mulți ani, și care, exact atunci când credeai că îl știi aproape pe de rost - ca pe oricare alt anotimp trăit, dar cumva repetat, al vieții tale - îți revine întîmplător în memorie, parcă pentru a te face atent la ceva ce e posibil să fi ratat de fiecare dată când l-ai ascultat pînă atunci, și după ce ai fost atent simți că ești liber să mergi înainte.

„Kind of a future classic feel”, cum spune despre unul din cântecele sale compozitorul, pianistul, percuționistul și producătorul Andrew Spraggon, din Auckland, Noua Zeelandă, cel care a inventat acum mai mult de 20 de ani proiectul muzical numit Sola Rosa.

Pentru mine personal, un „anotimp” ca acelea despre care am vorbit la început e „Get It Together”, al patrulea album din cele șapte semnate Sola Rosa.

Apărut în 2009, „Get It Together” e discul care a lansat muzica făcută de Andrew Spraggon pe plan internațional, și e cel mai de succes, comercial vorbind, album al trupei neo-zeelandeze Sola Rosa.

Un amestec de hip-hop, jazz, neo-soul, latin, swing, reggae și funk, într-un balans de tobe și bași ce pare „respirația” care te ține pe drumul tău înainte.