Linkuri accesibilitate

Radical Face


Altceva, ceva nou, simplu, proaspăt și reconfortant.

Radical Face
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:12:06 0:00

Există în Statele Unite o fibră muzicală care se trage cred din Simon & Garfunkel, și e parcă nemuritoare: genul acela de muzică folk de care te îndrăgostești în adolescență, și care - după ce ai încetat să-i mai asculți pe Paul Simon și pe Art Garfunkel (pentru că i-ai ascultat de prea multe ori și nu-ți mai spun nimic) - îți sare în față ani de zile mai tîrziu întrupată în muzicieni cvasianonimi, dar nu mai puțin talentați, care duc mai departe fibra asta.

Simon & Garfunkel, dar și altceva, ceva nou, simplu, proaspăt și reconfortant, am auzit când am dat peste Radical Face, cum la fel mi s-a întîmplat când l-am ascultat pe Benjamin cu ursul lui și bufnița sa de hambar.

Radical Face este un proiect muzical locuit în întregime de Ben Cooper, din Jacksonville, statul american Florida.

Se relatează că ales acest nume după ce l-a găsit pe un pliant. A aflat mai tîrziu că era de vorba de un pliant publicitar pentru acea operațiune cosmetico-estetică numită radical face lifting, din care cuvîntul lifting fusese rupt.

Ben Cooper s-a născut în 1982, face parte din cel puțin alte cinci proiecte muzicale, și compune muzică de film și pentru teatru

A crescut într-o familie de nouă frați, și spune că familia e cea care-l inspiră cel mai mult.

La 14 ani le-a spus părinților săi ce e gay, și din cauza asta tatăl său vitreg l-a dat afară din casă.

A fost pasionat la început de desen și pictură, iar pe la jumătatea gimnaziului a început să facă filme scurte cu prietenii și să cânte.

La 19 ani a decis că vrea să devină scriitor și a scris două cărți. Dar nu și-a salvat manscrisele pe un disc separat, și computerul care le avea în memorie s-a stricat, așa că l-a spart cu un ciocan.

Acest eveniment neplăcut l-a făcut să înceapă să compună muzică numai pentru el, un obicei care avea să ducă la o carieră neintenționată, cu totul diferită de aceea la care se gândise inițial.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG