Linkuri accesibilitate

Ezra Collective


Ezra Collective.

Noul val al jazz-ului britanic, adică aproape tot ce nu este jazz (afro-beat, hip-hop, reggae, electronica, ba chiar și punk sau techno), dar poate fi auzit în... jazz.

Ezra Collective
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:06:57 0:00

Se întîmplă ceva cu totul extraordinar în jazz-ul cântat azi în Marea Britanie: o adevărată „armată” de grupuri alcătuite din tineri sub 30 de ani întorc pe dos standardele acestui gen într-un fel care-l îmbogățește, pentru că-l face mai puțin conformist, sfidează „normele” - dacă s-a putut vorbi vreodată de normă în jazz -, și depășește aproape toate așteptările cronicarilor muzicali.

Am vorbit la Dicționarul de sunete rare despre mai multe astfel de trupe britanice: Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra, Mammal Hands, GoGo Penguin, Sons of Kemet, Theon Cross Trio.

Vă propun astăzi încă un asemenea grup, despre a cărui maturitate muzicală nu puțini critici britanici de jazz spun că este impresionantă, în ciuda vîrstei membrilor lui.

Femi Koleoso - tobe, TJ Koleoso - bas, Joe Armon Jones - claviaturi, Dylan Jones - trompetă, și James Mollison - saxofon fac împreună de prin 2012 Ezra Collective, un grup de pionierat al noulul val din muzica de jazz a Marii Britanii, cum e numit în prezentarea unuia din concertele lor la faimosul club londonez Boileroom.

Noul val al jazz-ului britanic, adică aproape tot ce nu este jazz (afro-beat, hip-hop, reggae, electronica, ba chiar și punk sau techno), dar poate fi auzit în... jazz, un jazz, în cazul Ezra Collective, proteiform și cu totul personal.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG