Regizorul ucrainean Oleg Sențov, care a fost unul din cei mai proeminenți prizonieri politici din Rusia, și-a primit Premiul Saharov pentru libertatea conștiinței, acordat anul trecut de Parlamentul European. Decernarea premiului a avut loc astăzi la Strasbourg.
Un bărbat a fost scos viu dintre dărâmăturile unui bloc de locuit din localitatea Thumane, după un seism de 6.4 grade care a zguduit azi dimineață centrul Albaniei. Salvatorii au găsit printre ruine și cadavrul unui copil.
Campionul mondial la șah Gari Kasparov rămâne a fi unul din cei mai duri critici ai Kremlinului. Fragment dintr-un interviu pe care Gari Kasparov l-a acordat jurnalistului Mihail Sokolov de la serviciul rusesc al Radio Europei Libere (Radio Svoboda).
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a cerut o anchetă în legătură cu un video publicat în presă care arăta că un ofițer rus de informații ar fi predat bani unui sârb - un incident ce ar putea dăuna relațiilor strânse dintre Moscova şi Belgrad.
Quakerii sunt o organizație religioasă coagulată cu 350 de ani în urmă în nordul Angliei, acum fiind o mișcare populară în Anglia și SUA. Diplomația tăcută a Quakerilor se concentrează pe contracararea fake news în mediul online şi combaterea intoleranței.
Ambasadorul american la UE, Gordon Sondland a declarat, în cadrul audierilor din Congres, că președintele Trump a condiționat vizita președintelui ucrainean Zelenki la Casa Albă de deschiderea unei anchete în Ucraina, legată de Joe Biden.
Pentru prima dată, 20 de ambasadori ai statelor NATO acreditați la București au fost invitați să viziteze sistemul american antibalistic de la Deveselu, din România
În 1989, un val de proteste de mare amploare împotriva regimurilor comuniste a cuprins țările din Europa de Est. Evenimentele de desfășurau cu repeziciune, iar reporterii occidentali reușeau cu greu să țină pasul.
Peste 250 de mii de oameni au protestat din nou la Praga împotriva premierului Andrej Babis, protest organizat cu o zi înainte de a se marca 30 de ani de la Revoluția de catifea care a dus la căderea regimului comunist din fosta Cehoslovacie.
Cehii marchează sâmbătă, 16 noiembrie, 30 de ani de la Revoluția de Catifea, care s-a încheiat cu răsturnarea regimului comunist. Pentru mulți cehi însă bucuria aniversării celor trei decenii de libertate ar putea fi însă mult umbrită de bătăliile politice din zilele noastre.
Căderea Zidului Berlinului era prezentată de televiziunile din Rusia, acum 10 ani, ca un triumf al libertății. Astăzi, însă, retorica s-a schimbat dramatic. În același ton cu autoritățile, posturile TV rusești numesc reunificarea Germaniei „anschluss” – „anexare” și o „nedreptate”.
Încarcă mai mult