Acum 40 de ani, adepți ai ayatollahului Ruhollah Khomeini au luat cu asalt Ambasada SUA la Teheran și au sechestrat zeci de cetățeni americani. Așa a început criza americano-iraniană, care continuă și astăzi să influențeze politica din regiune.
Membri ai Forțelor Armate ucrainene au putut fi văzuți pe 2 noiembrie construind noi fortificații, după ce militarii subordonați Kievului și forțele separatiste susținute de Rusia au început o retragere treptată, la începutul acestei săptămâni.
Kasimberdi Garaiev, un tânăr doctor turkmen, a dispărut fără urmă, după ce a împărtășit pe internet detalii despre dificultățile vieții de gay în Turkmenistan.
Zonele de conflict au facilitat înflorirea traficului cu opere de artă și artefacte din aceste zone, mai ales către state ale Uniunii Europene, susține eurodeputata poloneză, vicepreședinte al Subcomisiei pentru apărare din Parlamentul European.
Într-un interviu în exclusivitate pentru Europa Liberă, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice în exercițiu Philip Reeker a declarat că atît cetățenii ruși cît și cei ucraineni „plătesc un preț” pentru „influența malignă” a Rusiei.
Fosta vicepreședintă a Comisiei pentru energie din Rada de la Kiev spune că, în cazul în care Nord Stream 2 va fi pus în funcțiune, Ucraina nu va garanta furnizarea de gaze în situații de blocaj sau de incapacitate a noii rețele.
Consiliul Europei pregătește un cadru legislativ pan-european pentru reglementarea pe orizontală a drepturilor diasporei. „Care este scopul final? Cetățenia europeană”, spune într-un interviu cu Europa Liberă Pierre-Yves le Borgn', președintele organizației Europeni în întreaga lume.
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, confirmă că liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit într-o operațiune „îndrăzneață” a forțelor speciale americane în noaptea de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul Siriei.
Președintele american Donald Trump a conformat uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste a Statului Islamic.
Istoricul și publicistul rus Valeri Solovei a declarat, în cadrul recentei Conferinței de la Riga pe probleme de politică externă și securitate, că Rusia tratează țările din vecinătate ca pe propria „gradină de zarzavaturi”
„Rusia este în pragul unor schimbări cardinale și rapide, care vor începe pe neașteptate și vor duce la schimbarea radicală a clasei politice de la Moscova. Iar cei de la Kremlin evaluează situația internă ca fiind una catastrofală”, declară istoricul rus Valeri Solovei, fost profesor la MGIMO.
În urmă cu 30 de ani - în 1989, doi frați s-au reunit după o perioadă îndelungată de timp în care au fost despărțiți de Zidul Berlinului. Înarmați cu 12 sticle goale de bere, o canistră cu kerosen și o cameră video de 8 mm, ei au demarat o campanie de acțiuni radicale.
Încarcă mai mult