În 2016, autoritățile au dispus prin lege ca miliardul furat din bănci să fie întors din buget. Au promis că gaura formată în buget o să fie acoperită în mare parte din banii furați pe care o să-i recupereze de la autorii furtului. În 2018, însă, autoritățile „s-au prins” că nu-i așa de simplu...
Cu cine se leagă președintele Dodon pentru a organiza Congresului Mondial al Familiilor la Chișinău: un oligarh rus sancționat de Occident pentru războiul din Ucraina.
Vlad Plahotniuc a promis că PD va sprijini în alegerile din Chișinău un candidat al partidelor de dreapta – PAS, PL, PPDA și PPEM, chiar și pe Andrei Năstase, „dacă acest candidat are șanse reale să învingă socialiștii”. Cu Năstase în turul doi contra socialiștilor, PD s-a răzgândit.
Președintele Igor Dodon i-a mulțumit liderului rus Vladimir Putin și și-a felicitat concetățenii pentru obținerea statutului de membru observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. Cum a parcurs președintele această cale?
La aproape jumătate de an când a revenit în guvern, vicepremierul pentru integrarea europeană, Iurie Leancă, a spus că UE și-a îmbunătățit părerea despre R. Moldova.
După furtul miliardului, în fruntea Băncii Naționale a venit o altă echipă, care a instaurat un climat de modestie, cumpătare și austeritate, iar Parlamentul a întărit supravegherea, ca șefii băncii să nu-și mai tragă salarii cât zece ... Ba bine că nu!
„Am mândria mea, nu vreau să plec peste hotare ca reprezentant a celei mai sărace țări”, declara Sergiu Cioclea în Parlament, când era ales guvernator al Băncii Naționale. Apoi și-a majorat substanțial propriul salariu.
Acest episod este o reluare din decembrie 2017, dar cu o actualizare importantă în final! Este un episod deosebit de relevant pentru Chișinău în contextul electoral de început de aprilie 2018.
Alexandru Tănase este primul om care și-a dat demisia din fruntea ministerului moldovean al Justiției de două ori și de fiecare dată înainte să înceapă reforma.
Încarcă mai mult