Cu cine se leagă președintele Dodon pentru a organiza Congresului Mondial al Familiilor la Chișinău: un oligarh rus sancționat de Occident pentru războiul din Ucraina.
Vlad Plahotniuc a promis că PD va sprijini în alegerile din Chișinău un candidat al partidelor de dreapta – PAS, PL, PPDA și PPEM, chiar și pe Andrei Năstase, „dacă acest candidat are șanse reale să învingă socialiștii”. Cu Năstase în turul doi contra socialiștilor, PD s-a răzgândit.
Președintele Igor Dodon i-a mulțumit liderului rus Vladimir Putin și și-a felicitat concetățenii pentru obținerea statutului de membru observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. Cum a parcurs președintele această cale?
La aproape jumătate de an când a revenit în guvern, vicepremierul pentru integrarea europeană, Iurie Leancă, a spus că UE și-a îmbunătățit părerea despre R. Moldova.
După furtul miliardului, în fruntea Băncii Naționale a venit o altă echipă, care a instaurat un climat de modestie, cumpătare și austeritate, iar Parlamentul a întărit supravegherea, ca șefii băncii să nu-și mai tragă salarii cât zece ... Ba bine că nu!
„Am mândria mea, nu vreau să plec peste hotare ca reprezentant a celei mai sărace țări”, declara Sergiu Cioclea în Parlament, când era ales guvernator al Băncii Naționale. Apoi și-a majorat substanțial propriul salariu.
Acest episod este o reluare din decembrie 2017, dar cu o actualizare importantă în final! Este un episod deosebit de relevant pentru Chișinău în contextul electoral de început de aprilie 2018.
Alexandru Tănase este primul om care și-a dat demisia din fruntea ministerului moldovean al Justiției de două ori și de fiecare dată înainte să înceapă reforma.
„Premisa și precondiția fundamentală pentru realizarea oricărei altei reforme este reforma administrației publice” – așa anunța Pavel Filip demararea principalei reforme din mandatul său de premier, în iulie 2017.
Încarcă mai mult