Linkuri accesibilitate

Ştiri

Dinu Patriciu: alianţa PNL - PD trebuie să rămînă unită

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a respins ideea ca retinerea lui de catre procurori ar fi urmarea unui conflict intre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. Patriciu a afirmat ca alianta aflata la guvernare trebuie sa ramina unita deoarece exista forte care incearca sa o dezbine.

Preşedintele de onoare al PPRM dispus să redevină preşedintele PRM

Presedintele de onoare al PPRM, Corneliu Vadim Tudor a declarat ca este de acord sa revina in functia de presedinte al partidului. Intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, Vadim Tudor s-a pronuntat, de asemenea, pentru revenirea la denumirea anterioara a formatiunii sale politice, Partidul România Mare.

Bagdad: operaţiune de distrugere a infrastructurii teroriştilor

Fortele de Securitate irakiene au lansat o mare operatiune impotriva insurgentilor din Badgag, la care participa 40 de mii militari. Ministrul irakian al apararii a declarat, citat de agentia Reuter, ca operatiunea este menita sa distruga infrastructura terorista.

Preşedintele ucrainean Iuşcenko promite că se va face lumină în dosarul Gongadze

Presedintele ukrainean Viktor Yuschenko a declarat ca detine mai multe informatii despre moartea jurnalistului Horhi Gongadze si ca autoritatile sint aproape sa il “incolteasca” pe suspect. Pe vremea cind era in opozitie, actuala putere de la Kiev l-a acuzat pe fostul presedinte Leonid Kuchma de a fi fost implicat in aceasta crima. Kuchma a respins acuzatiile.

Tiraspol's wishful thinking: "Ţări care urmează să obţină recunoaştere internaţională"

Sovietul Suprem de la Tiraspol a aprobat conceptia de politica externa a Transnistriei, care stabileste "posibilitatea stabilirii unor relatii interstatale de drept intre Transnistria si Republica Moldova". Potrivit agentiei oficiale de stiri de la Tiraspol "Olvia press", documentul stabileste ca orice schimbare a statutului regiunii trebuie sa fie acceptata abia dupa organizarea unui referendum. Drept o prioritate a politicii externe a regiunii secesioniste a fost declarata dezvoltarea relatiilor cu statele CSI, in special cu Rusia si Ucraina, precum si cu "tari care urmeaza sa obtina recunoastere internationala". Autoritatile de la Chisinau nu au comentat deocamdata aceasta decizie a Sovietului Suprem de la Tiraspol.

Pichetarea sediului CCA de către reprezentanţi ai holdingului Euronova

Reprezentantii holdingului Euronova Media Grup - TV vor picheta sediul Consiliului Coordonator al Audiovizualului si cel al Parlamentului, in perioada 30 mai-30 iunie, in semn de protest fata de abuzurile institutiei audioviuzualului impotriva producatorului autohton - informeaza Agentia Flux. Potrivit organizatorilor, Primaria a emis deja o dispozitie, prin care autorizeaza desfasurarea protestelor. Printre revendicarile pe care le vor inainta legislatorilor, grevistii vor cere si realegerea unei noi componente a CCA-ului.

Preşedintele Croaţiei Stjepan Mesici aşteptat luni la Chişinău

Presedintele Croatiei Stjepan Mesici se va afla, luni si marti, la Chisinau, intr-o vizita oficiala la invitatia presedintelui Vladimir Voronin. Se preconizeaza ca in cadrul vizitei vor fi semnate doua acorduri - privind evitarea dublei impuneri pe venit si proprietate, precum si cu privire la asistenta reciproca si cooperare in domeniul vamal.

Oui ou non à la Constitution Européenne?

In Franta are loc referendumul asupra Constitutiei Europene. Referendumul este considerat esential pentru viitorul Uniunii si ultime sondaje de opinie aratau un scor foarte apropiat intre cei care sustin constitutia europeana si cei care i se opun.

Ştirea zilei

Oponentii sustin ca principiile noii constitutii sint ultra liberale si ca ea renunta la dimesiunea sociala, traditionala a Europei postbelice si ca ar putea diminua suveranitatea Frantei. Un vot negativ ar pune in pericol si viitoarea extindere a Uniunii Europene. Sectiile de votare vor fi inchise la ora 20, ora Frantei.

Reprezentant de rang înalt al poliţiei împuşcat în Daghestan

Un inalt oficial al politiei din Daghestan a fost ucis astazi in schimbul de focuri cu trei persoane ce cautau sa puna explozibil la intrarea unui tunel, pe soseaua ce leaga capitala Daghestanului de regiunea estica muntoasa a tarii.

Insurgenţii lansează atacuri cu bombe în apropiere de Kirkuk şi Bagdad

In Irak, oficialiti din partea fortelor de securitate au anuntat ca in doua atacuri cu bombe cel putin 5 irakieni au fost omoriti. Exploziile au avut loc in apropiere de Kirkuk si de Bagdad. Potrivit relatarilor, fortele de securitate irakiene se pregatesc sa lanseze in cursul zilei o importanta ofensiva impotriva insurgentilor din Irak.

Shamil Basaiev îşi asumă responsabilitatea pentru pana de curent de la Moscova

Liderul cecen Shamil Basaiev a anuntat pe o pagina de internet ca rebelii pe care ii conduce sint raspunzatori de pana de curent de saptamina trecuta din Moscova si de incendiul de la teatrul Stanislavski si Nemirovici Dancenko din centrul Moscovei de joi dimineata. Autoritatile ruse afirma ca nu cred ca cele doua incidente ar fi fost puse la cale de ceceni si informatia nu poate fi verificata. Basaiev mai spune, pe aceeasi pagina de internet, ca atacurile vor continua.

Papa Benedict al 16-lea în vizită la Bari

Papa Benedict al 16-lea a inceput prima sa vizita papala in orasul Bari, de pe coasta Marii Adriatice, un oras cu puternice legaturi cu biserica ortodoxa, vazut de multe ori ca " o punte intre Est si Vest".

ICCJ deplînge politizarea dosarelor Petromedia şi Rafo

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a criticat vehement dimensiunea reacţiei provocate de măsurile procurorilor în dosarele pe care le investighează.

Ştirea zilei

Într-un comunicat al Biroul de presă al Ministerului Public, reacţia amintită este calificată drept "un amestec grosolan în justiţie - faţă de care declarativ se susţine că se doreşte a fi independentă ! - a unor formaţiuni politice, care în mod deliberat au politizat cele două cazuri, Petromidia şi Rafo".

Ieri, omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a fost eliberat din arest preventiv, investigaţia în cazul Petromidia făcîndu-se în stare de libertate.

Premierul Tăriceanu: esenţiale sînt măsurile convenite cu Comisia Europeană

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat ieri că toate energiile vor trebui canalizate pe îndeplinirea măsurilor convenite cu Comisia Europeană şi că orice alte acţiuni în altă direcţie sunt în afara "temei esenţiale". Întrebat de o eventuală remaniere guvernamentală, Tăriceanu a spus că principalul obiectiv al său este integrarea României în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a mai spus ieri că este preocupat de realizarea, în perspectivă, a unei fuziuni PNL-PD .

Preşedintele PSD consideră că primarii PSD sînt oprimaţi de actuala putere

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene (UNCJ) din România, Liviu Dragnea va prezenta la Strasbourg un centralizator cu abuzurile făcute de actuala putere.“Este inimaginabil ce abuzuri au suferit şi la ce presiuni sunt supuşi primarii, şi în special cei ai PSD, de actuala coaliţie. Sunt exemple clare cu primari ai PSD care au primit şi 60 de controale într-o lună” - a afirmat Geoană, citat de Mediafax.

Mircea Geoană: mass media a imprimat o conotaţie politică cazului Hayssam

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că trebuie făcută o "separare" între activitatea lui Omar Hayssam ca om de afaceri şi cea de membru de partid. “În mod cert şi în acest caz a existat o puternică conotaţie politică, aşa cum a fost el prezentat în media. Eu nu spun că Omar Hayssam nu trebuie să răspundă în faţa legii. A fost evident că s-a încercat politizarea acestui caz şi aruncat în spatele PSD. Trebuie făcută o separare între activitatea sa ca om de afaceri şi calitatea de membru” - a spus Geoană, citat de agentia Mediafax.

AI critisizes torturing in Moldovan temporary detention facilities

In its annual report on the observation of human rights worldwide, report which was released on 25 May, Amnesty International criticized Moldova for torturing and ill-treating people held in police custody and for tolerating "cruel and inhuman" conditions in temporary detention facilities. The global human rights watchdog also noted that Moldova remains a major source of women trafficked abroad for forced prostitution.

Moldovan parties praise Ukraine and fault its plan

At a joint conference in Chisinau on 24 May , leaders of major Moldovan parties - the Communist Party, the Christian Democratic Popular Party, the Democratic Party, the Moldova Noastra Alliance, the Social Liberal Party, and the Social Democratic Party – expressed some criticism at a recently unveiled Ukrainian plan for resolving the Transdniester conflict.

"We like Ukraine playing an increasingly active role in the Transdniester problem settlement, but we think that this role should be more positive" said Liberal Party Chairman Oleg Serebrean. Deputy parliamentary speaker Iurie Rosca, leader of the Christian Democratic Popular Party, said that Ukraine's plan did not mention the pullout of Russian troops from Transdniester or Moldovan-Ukrainian cooperation in establishing joint border checkpoints. "

Moldova's Ministry of Reintegration on 20 May made public Ukraine's plan for settling the conflict over the Transdniester separatist region. The plan essentially provides for passing a law by the Moldovan Parliament by August to define Transdniester's status as an autonomous entity within the Republic of Moldova; holding early and democratic elections to the Tiraspol legislature under international monitoring by November.

Premierul Tarlev cere investigarea de urgenţă a accidentului de aviaţie de la Mărculeşti

Primul ministru Vasile Tarlev a insistat asupra urgentarii cercetarilor privind cauzele accidentului de aviatie de pe Aerodromul militar Marculesti de ieri cind un avion s-a prabusit provocind moartea a 4 persoane. In cadrul unei sedinte extraordinare, seful executivului de la Chisinau a cerut sîmbătă formarea unei comisii guvernamentale speciale care sa investigheze cazul.

Premierul Tăriceanu neagă existenta unor disensiuni cu preşedintele Băsescu

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat astazi la Suceava că reţinerea omului de afaceri liberal Dinu Patriciu este un eveniment "surprinzător şi nedorit" şi a negat ferm speculaţiile privind existenţa unor disensiuni între el şi preşedintele Traian Băsescu. Tăriceanu şi-a exprimat speranţa că acesta este un "episod trecător".

APADOR-CH cere demisia procurorului general al României

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului-Comitetul Helsinki (APADOR-CH) cere demisia imediată a procurorului general al României si al sefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a anchetatorilor implicaţi în reţinerea lui Dinu Patriciu, Corneliu Iacobov şi Toader Găureanu, pentru lipsă de profesionalism - se arată într-un comunicat al Asociaţiei.

Reporters sans Frontieres speră că justiţia va lămuri afacerea ostatecilor in Irak

Organizaţia Reporters sans Frontieres s-a declarat scandalizată de dezvăluirile Ministerului Public privind faptul că răpirea jurnaliştilor români în Irak ar putea fi fost organizată de ghidul lor irakian şi de un om de afaceri - se arată într-un comunicat publicat pe site-ul organizatiei.

Ştirea zilei

Nu ne îndoim de faptul că justiţia română va face tot ce îi stă în putinţă pentru a face lumină în acest caz sinistru. Trebuie să îi pedepsească, conform gravităţii faptelor, pe toţi cei implicaţi în ceea ce pare a fi un aranjament, se arata in declaratie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG