Linkuri accesibilitate

Ştiri

Tudor Ulianovschi a mulțumit OIM pentru sprijinul în repatrierea unor moldoveni

Emblema OIM
Emblema OIM

Ministrul de externe moldovean Tudor Ulianovschi a mulțumit Organizației Internaționale a Migrației (OIM) pentru sprijinul în repatrierea unor moldoveni care se plânseseră că sunt tratați ca niște sclavi în Spania. Potrivit unui comunicat de presă guvernamental, șeful diplomației moldovene a discutat subiectul luni cu noul șef al misiunii OIM la Chișinău, Lars Lönnback. 26 de moldoveni, din care 17 au revenit duminică în țară, s-au plâns într-un mesaj video publicat mai întâi de Curaj.md că sunt ținuți în condiții mizere, cu documentele confiscate, cu mâncare puțină și fără să fie plătiți, de angajatorul din Spania. Potrivit presei, OIM le-a plătit biletele de avion moldovenilor repatriați, care fuseseră duși în Spania, ca și colegii lor de grup, de o firmă de recrutare din Chișinău.

Ministerul moldovean al sănătății a creat o comisie care investighează moartea celor două fetițe din raionul Cantemir

Imagine generică.
Imagine generică.

Ministerul moldovean al sănătății a creat o comisie care investighează moartea celor două fetițe intoxicate cu ierbicide într-un sat din raionul Cantemir, iar procuratura din raion a deschis și ea o anchetă informează site-ul Deschide.md. Fetițele au murit luni dimineață la spital, iar alte trei persoane din aceeași familie, două femei și un băiat, sunt internate în spitale din Chișinău. Deschide.md a scris luni seară, citându-l pe Sergiu Obreja, primarul satului Flocoasa, unde s-a produs tragedia, că familia ar fi chemat ambulanța deja duminică seară, dar medicii au plecat după ce le-au administrat pacienților niște pastile. Potrivit aceluiași site, Iurie Mihaescu, directorul Spitalului Raional Cantemir, unde au murit luni dimineață fetițele de 4, respectiv 11 ani, a declarat că ele ar fi putut fi salvate dacă erau aduse mai devreme la spital.

Suspectul în masacrul de la sinagoga din Pittsburgh, soldat cu 11 morți, a compărut luni într-un tribunal federal

Flori și lumânări pentru cei uciși la sinagoba Copacul vieții din Pittsburgh, 28 octombrie 2018.
Flori și lumânări pentru cei uciși la sinagoba Copacul vieții din Pittsburgh, 28 octombrie 2018.

Suspectul în masacrul de la sinagoga din Pittsburgh, soldat cu 11 morți, a compărut luni într-un tribunal federal din același oraș, unde i s-au adus la cunoștință învinuirile. Robert Bowers, de 46 de ani, care postase înaintea atacului materiale anti-semite pe net, a fost adus în sala de judecată de la spital, într-un scaun cu rotile și a semnat documente legate de acuzațiile care i se aduc. Bowers a fost rănit în timpul atacului de sâmbătă cu focuri de armă trase de polițiști. Un magistrat citat de Reuters a spus că Bowers va rămâne în arest preventiv, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune. El se confruntă cu 29 de capete de acuzare și poate fi condamnat la moarte, dacă este găsit vinovat. Următoarea ședință va fi la 1 noiembrie. Casa Albă a condamnat luni seară atacul din sinagogă și a anunțat că președintele Donald Trump și soția lui vor merge marți la Pittsburgh.

Două minore din raionul Cantemir au murit după ce s-au intoxicat cu insecticid

Poză simbol
Poză simbol

Două fetițe din aceeași familie au murit intoxicate cu insecticide în raionul Cantemir. Cele două minore, de 4 și 11 ani, au murit luni dimineață la spitalul raional Cantemir, în ciuda eforturilor medicilor de a le resuscita. Alți trei membri ai aceleiași familii, două femei și un băiat de opt ani, au fost duși cu elicopterul la spitale din capitală. Băiatul este în stare gravă.

Potrivit IPN, familia s-a intoxicat după inhalarea în somn a aburilor cu insecticide degajați de „prelucrarea grâului” de către bunic. Aceeași sursă spune că în insecticidul eliberat în atmosferă în odaia de lângă cea în care dormeau copiii și femeile se afla fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică.

În Bulgaria a fost descoperită o rețea ce falsifica pașapoarte UE

Poză simbol
Poză simbol

Procurorii bulgari spun că au dezmembrat o rețea de oficiali care au ajutat mii de străini, inclusiv moldoveni, să obțină în mod fraudulos pașapoarte bulgărești și implicit cetățenia UE. Potrivit AFP, din schemă făceau parte angajații agenției de stat pentru bulgarii din străinătate.

Ei sunt suspectați că ar fi vândut certificate de naștere false care să dovedească originea etnică bulgară unor cetățeni din țări apropiate, mai ales Ucraina, Moldova și Macedonia. Prețul unui certificat fals era de până la 5000 de euro.

Presa bulgară a scris că poliția l-a arestat pe șeful agenției, Petar Haralampiev, și alte 20 de persoane. Tot presa a informat că în ultimii ani agenția ar fi eliberat cam 30 de certificate false pe săptămână.

Cel puțin nouă victime în urma unui atac sinucigaș în centrul capitalei tunisiene

Imagine de la locul exploziei, Tunisia, 29 octombrie 2018
Imagine de la locul exploziei, Tunisia, 29 octombrie 2018

O femeie s-a aruncat în aer în centrul capitalei tunisiene, în fața unui centru comercial. Ministerul de interne a spus că nouă persoane, dintre care opt polițiști, au fost rănite în „explozia teroristă” petrecută în imediata apropiere a unor mașini de poliție, nu departe de clădirea Teatrului Municipal de pe artera principală a Tunisului, Habib Bourguiba.

Reuters notează că Tunisia, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, și-a îmbunătățit securitatea în ultimii ani, după atacuri teroriste la muzeu și pe plajă, dar autoritățile se tem în continuare mai ales de atacuri puse la cale de militanți din Libia vecină. Tunisia este una din puținele democrații din lumea arabă și singura țară în care așa-numita „primăvară arabă”, soldată cu înlăturarea unui dictatori, nu a fost urmată de vreun război civil sau tulburări sociale pe scară largă.

Trecerea la ora de vară discutată la o reuniune ministerială informală în Austria

Poza simbol
Poza simbol

Renunțarea la ora de vară în UE încă de la anul s-ar putea să fie un obiectiv prea ambițios, au avertizat unii participanți la o reuniune ministerială informală ținută la Graz, în Austria.

Comisia Europeană a anunțat în august că în urma unui sondaj de opinie vrea să pună capăt trecerii la ora de vară, respectiv de iarnă, poate chiar din toamna lui 2019. Dar la reuniunea de luni a miniștrilor europeni ai transporturilor, ministrul austriac Norbert Hofer a atras atenția că nu există consens între țările membre privind renunțarea la ora de vară în 2019, că este important ca schimbarea să fie îmbrățișată și de vecinii UE și că unele domenii economice, de pildă aviația sau IT, au nevoie de o perioadă de tranziție mai lungă.

Comisarul european al transporturilor, Violeta Bulc, a spus la aceeași reuniune că speră ca țările membre în UE să ajungă un compromis înaintea unei reuniuni ministeriale oficiale programată pentru decembrie.

Nu sunt indicii că ar exista supraviețuitori ai catastrofei aeriene din Indonezia

Rămășițe ale avionului companiei Lion Air, 29 octombrie 2018
Rămășițe ale avionului companiei Lion Air, 29 octombrie 2018

Nu sunt indicii că ar exista supraviețuitori ai catastrofei aeriene din Indonezia, unde un avion cu 189 de oameni la bord s-a prăbușit în mare luni, la câteva minute după decolarea din capitala Jakarta.

Echipele de salvare au găsit rămășițele avionului companiei Lion Air, un Boeing 737 MAX 8, la 70 km est de metropola indoneziană. Reprezentații agenției pentru situații excepționale au spus că judecând după starea cadavrelor deja găsite, nu sunt șanse ca cineva să fi supraviețuit, și că operațiunea se concentrează mai degrabă asupra recuperării rămășițelor omenești.

Scafandrii se străduiau între timp să ajungă la fuzelajul aflat pe fundul mării, la o adâncime de aproximativ 35m. Cauza prăbușirii aeronavei nu este cunoscută. Compania Lion Air a spus că pilotul a cerut să i se permită să revină la aeroport din cauza unei probleme necunoscute, la decolare și că aeronava avusese o problemă tehnică rezolvată luni, înaintea plecării din Jakarta.

După masacrul din Pittsburgh, Donald Trump a învinuit presa că ar fi „adevăratul inamic al poporului”

Oameni compătimindu-i pe cei uciși la sinagoga din Pittsburgh în 27 octombrie 2018.
Oameni compătimindu-i pe cei uciși la sinagoga din Pittsburgh în 27 octombrie 2018.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a învinuit presa că ar fi „adevăratul Inamic al Poporului” în lumina masacrului de la sinagoga din Pittsburgh și a bombelor trimise prin poștă unor personalități cu vederi liberale. Trump a scris pe Twitter luni că în Statele Unite „există multă mânie cauzată în parte de modul incorect și chiar fraudulos în care sunt relatate știrile”. El a adăugat că presa trebuie să renunțe la „ostilitate” și să relateze „corect și just”.

Comentariile președintelui vin după ce 11 oameni au fost uciși la o sinagogă din Pittsburg de către un anti-semit, și după ce mai multe personalități democrate, inclusiv foștii președinți Bill Clinton și Barack Obama, au primit prin poștă colete explozive de la un suporter fervent al lui Trump. Trump a condamnat atacul de la Pittsburgh și violența cu substrat politic.

Olanda ar putea deveni noul centru european al comerțului financiar

Poză simbol
Poză simbol

Autoritatea olandeză a piețelor financiare (AFM) a spus că se așteaptă la o creștere de 20 de ori a volumului tranzacțiilor financiare prin infrastructura sa în eventualitatea că Marea Britanie pleacă în martie din UE fără un acord cu Bruxellesul.

AFM a spus că în vreme ce băncile își mută operațiunile de la Londra la Frankfurt sau Paris, iar managerii de fonduri la Luxemburg sau Dublin, firmele comerciale se concentrează asupra Olandei ca alternativă la Londra.

Președinta AFM, Merel van Vroonhoven, citată de Reuters, a spus că se așteaptă ca 30-40% din comerțul european cu instrumente financiare să fie găzduit în cele din urmă de Olanda, care va deveni astfel noul centru european al comerțului financiar.

Judecătoria Chișinău: Ilan Șor este vinovat pentru folosirea fondurilor din străinătate în campania electorală recentă de la Chișinău

Publicitare electorală
Publicitare electorală

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, l-a găsit vinovat pe Ilan Șor pentru folosirea fondurilor din străinătate în campania electorală recentă din Chișinău. Postul TV8 relatează că decizia a fost luată pe 26 octombrie și poate fi contestata la Curtea de Apel. Lui Șor i-a fost aplicată o amendă, dar mărimea acesteia este obliterată în decizia dată publicității pe portalul instanțelor de judecată. Acest proces i-a fost intentat lui Șor în urma unei plângeri depuse de Anatol Șalaru, liderul Partidului Unității Naționale, în campania din primăvară pentru alegerea repetată a primarului în Chișinău. Candidata Partidului Șor, Reghina Apostolova, a fost eliminată atunci din cursă pe paza acestor acuzații. Primar la Orhei, Șor a fost condamnat, în 2017, de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru implicare în furtul miliardului, dar acest proces trenează.

Silvia Radu cere un control la Spitalul nr. 1 din Chișinău după plângeri împotriva directorului instituției

Ministrul sănătății Silvia Radu
Ministrul sănătății Silvia Radu

Ministrul Sănătății, dna Silvia Radu, a cerut un control la Spitalul nr. 1 din Chișinău, unde mai mulți medici au contestat decizia directorului Iurie Dondiuc de a reorganiza o secție. În anunțul publicat pe Facebook, Radu spune că a primit „foarte multe plângeri” împotriva directorului spitalului „atât de la pacienți cât și de la personalul medical” și că plângerile „vizează fapte de netolerat”. Săptămâna trecută, și primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, fost subaltern al lui Radu la primărie pe când ea deținea această funcție, a cerut o anchetă împotriva conducerii spitalului. Directorul Dondiuc spune că reorganizarea s-a făcut la recomandarea Direcției municipale a sănătății și că a câștigat procesele în instanțele de apel cu patru medici care s-au împotrivit.

Protest în fața Procuraturii Generale din Chișinău față de reținerea medicului Vadim Scarlat

Câteva zeci de mame au protestat astăzi în fața Procuraturii Generale din Chișinău față de reținerea medicului Vadim Scarlat acuzat de dare de mită pentru câștigarea unui proces de malpraxis. Participantele la protest sunt convinse că medicul este nevinovat, spun că reținerea sa ar fi o măsură exagerată și că locul lui Scarlat „este la maternitate”, nu în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Medicul obstetrician a fost reținut săptămâna trecută în timpul unei razii a ofițerilor și procurorilor anticorupție pe motiv că i-ar fi dat două mii de euro mită unui judecător. Scarlat era judecat pentru neglijență într-un caz în care un nou-născut a decedat.

Rusia comemorează victimele terorii staliniste

Sediul KGB de la Moscova în 1970
Sediul KGB de la Moscova în 1970

În Rusia au loc ceremonii de comemorare a celor peste un milion de victime ale terorii staliniste de la sfârșitul anilor 1930. La Moscova, sute de oameni s-au adunat la un memorial din Piața Lubianka, unde sunt date citirii numele și datele la care au fost executați unii din cei 40 de mii de locuitori ai capitalei sovietice care au căzut victime regimul stalinist în anii 1937-38. Grupul pentru drepturile omului Memorial a organizat asemenea ceremonii an de an, începând din 2006, în piața din fața Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, succesorul KGB-ului sovietic. Anul acesta, autoritățile locale din capitala rusă au cauzat consternare în rândul opiniei publice interzicând inițial manifestarea, dar și-au revizuit decizia ulterior. Evenimente asemănătoare au loc în alte orașe ale Rusiei precum și în unele orașe din străinătate inclusiv Washington, Londra, Varșovia și Praga.

Angela Merkel este pregătită să renunțe la conducerea CDU, dar nu și a funcției de cancelară a Germaniei

Angela Merkel la reuniunea conducerii CDU la Berlin, 29 octombrie 2018
Angela Merkel la reuniunea conducerii CDU la Berlin, 29 octombrie 2018

Angela Merkel și-a informat colegii din Uniunea Creștin-Democrată (CDU) că este pregătită să se retragă de la șefia formațiunii, dar vrea să-și mențină funcția de cancelar al Germaniei, relatează agenția germană de presă DPA. Știrea survine la o zi după ce CDU a suferit pierderi în alegerile locale de duminică în landul Hesse, iar cu două duminici mai devreme a pierdut teren în Bavaria aripa sa bavareză, Uniunea Creștin Socială (CSU). CDU urmează să aleagă un nou lider la congresul său din decembrie. Merkel conduce formațiunea conservatoare din anul 2000 și este cancelară a Germaniei din 2005.

Balotaj în alegerile prezidențiale din Georgia

Salome Zurabișvili (centru) la anunțul rezultatelor parțiale ale alegerilor,l a Tbilisi, 28 octombri 2018
Salome Zurabișvili (centru) la anunțul rezultatelor parțiale ale alegerilor,l a Tbilisi, 28 octombri 2018

Fosta ministră de externe a Georgiei, Salome Zurabișvili, a obținut cele mai multe voturi în alegerile prezidențiale de duminică și se va confrunta în turul doi de scrutin cu Grigol Vașadze, un alt fost ministru de externe. După numărarea tuturor buletinelor de vot, comisia electorală centrală a informat că ​ Zurabișvili care are sprijinul partidului de guvernământ Visul Georgian a obținut 38,64% ​ din voturi, iar Vașadze care a candidat din partea partidului de opoziție Mișcarea Națională Unită – 37,74%. Turul doi de scrutin va avea loc cel târziu peste 20 de zile. Pe locul trei s-a clasat fostul președinte al Parlamentului, Davit Bakradze, candidatul partidului de opoziție Georgia Europeană. Sunt ultimele alegeri în care președintele georgian lipsit de puteri reale este ales prin vot popular. Potrivit unei reforme constituționale, următorul va fi ales de Parlament.

Poliția rusă a reținut cel puțin 68 de persoane în cursul unor proteste neautorizate la Moscova și Sankt Petersburg

Gathering in Moscow in front of FSB building
Gathering in Moscow in front of FSB building

Poliția rusă a reținut aproape 70 de oameni la Moscova și St. Petersburg în timpul unui protest neautorizat contra pedepsirii penale a zece ruși acuzați de extremism. În capitala rusă, protestul a avut loc în fața Serviciului Federal de Securitate. La St. Petersburg, printre cei reținuți și eliberați ulterior se numără și doi jurnaliști. Proteste mai mici au avut loc și în alte orașe. Participanții spun că cei zece inculpați, membri ai unui grup antiguvernamental, sunt persecutați în urma unei înscenări. Cazul a început când un membru al grupului care s-a dovedit agent de securitate a propus crearea unui partid politic, a scris programul partidului și a închiriat spațiile pentru întruniri.

Moscova pregătește răspunsuri la un set de întrebări americane referitor la tratatul INF

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-o ședință a Consiliului de Securitate ONU
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-o ședință a Consiliului de Securitate ONU

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat că Moscova pregătește răspunsuri pentru o listă de întrebări americane privind un tratat major de control asupra armelor semnat în timpul Războiului Rece. Președintele american Donald Trump a anunțat săptămâna trecută că Statele Unite se retrag din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare din 1987 din cauză cu Rusia l-ar încălca. Kremlinul a avertizat deja că va dezvolta noi rachete atomice după decizia americană. Acordul interzice părților semnatare să posede, producă sau desfășoare rachete balistice sau de croazieră cu lansare de la sol cu rază de acțiune între 500 și 5000 de kilometri. Duminică, Lavrov a spus unei televiziuni ruse că Moscova a primit întrebările cu câteva zile înainte de anunțul președintelui Trump privind retragerea.

Catastrofă aeriană în Indonezia

O hartă cu zona în care s-a prăbușit avionul indonezian
O hartă cu zona în care s-a prăbușit avionul indonezian

Autoritățile din Indonezia spun că un avion de pasageri cu 188 de oameni la bord s-a prăbușit în mare la scurt timp după decolarea din capitala Jakarta. Nu este limpede deocamdată dacă există supraviețuitori. Avionul companiei Lion Air s-a prăbușit în ocean între insulele Jawa și Sumatra, iar presa a difuzat imagini cu rămășițele avionului și urme de combustibil în apele de 30-35 de metri adâncime. Cauzele prăbușirii avionului nu sunt cunoscute deocamdată. Tragedia este o lovitură pentru securitatea zborurilor din Indonezia, după ce Uniunea Europeană și Statele Unite au ridicat interdicțiile impuse companiilor indoneziene din motive de siguranță.

Noul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, este un avocat populist de extremă-dreaptă

Candidatul la președinția Braziliei, Jair Bolsonaro, la Rio de Janeiro, 28 octombrie 2018
Candidatul la președinția Braziliei, Jair Bolsonaro, la Rio de Janeiro, 28 octombrie 2018

În alegerile prezidențiale din Brazilia a ieșit învingător congresmenul de extremă dreapta Jair Bolsonaro, în urma turului doi de scrutin care a avut loc duminică. Autoritățile electorale spun că Bolsonaro a obținut 55,5% din voturi. „Vom schimba Brazilia împreună. Nu mai putem flirta cu socialismul, comunismul, populismul și extremismul de stânga”, a spus după anunțarea victoriei Bolsobaro, el însuși considerat un populist. În vârstă de 63 de ani, Bolsonaro a lăudat fosta dictatură militară din țara sa și promite o luptă nemiloasă împotriva criminalității și corupției. Contracandidatul său Fernando Haddad reprezenta Partidul Muncitoresc al fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva, care a fost condamnat pentru corupție și se află în închisoare.

Festivități ample în Cehia cu ocazia aniversării centenarului independenței statului cehoslovac

La parada militară de la Praga la 28 octombrie 2018
La parada militară de la Praga la 28 octombrie 2018

Cehia a organizat duminică cea mai amplă paradă militară din istoria sa postcomunistă pentru a marca 100 de ani de la obținerea independenței Cehoslovaciei față de Imperiul Austro-ungar. La parada la care a fost de față și ministrul american al Apărării, Jim Mattis, au participat peste patru mii de militari cehi și aliați din Statele Unite. Marea Britanie, Franța și Italia. Dar festivitățile au fost însoțite și de controverse, președintele pro-rus Milos Zeman fiind acuzat că ar fi făcut listele de invitați în funcție de preferințele sale politice.

La Praga s-au marcat 100 de ani de la înființarea primei republici cehoslovace

Praga, 28 octombrie 2018
Praga, 28 octombrie 2018

La Praga s-au marcat 100 de ani de la înființarea primei republici cehoslovace, după destrămarea Imperiului Austro-Ungar la terminarea primului Răsboi Mondial. Pe bulevardul Evropska din capitala Cehiei a fost organizată cea mai mare paradă militară din Cehia de după 1989, și la ea au luat parte. Parada a avut loc pe strada Europska și la ea au participat 4000 de militari cehi și din țările NATO, însoțiți de tancuri și de piese de artilerie. Cehoslovacia a existat ca stat pînă în 1993, când Cehia și Slovacia s-au despărțit în mod amiabil, cele două țări fiind acum membre în NATO și Uniunea Europeană.

James Mattis: Washingtonul se consultă cu aliaţii europeni asupra tratatul de control al armelor

James Mattis, imagine de arhivă.
James Mattis, imagine de arhivă.

Ministrul american al apărării James Mattis a anunțat că administrația de la Washington se consultă cu aliaţii europeni asupra tratatul de control al armelor, în timp ce ţările NATO cer Casei Albe să facă mai degrabă presiuni ca Rusia să se conformeze tratuatului decîtsă se retragă din el, informeaza agenția Reuters. Mattis a făcut aceste declarații reporterilor care călătăreau cu el în drum spre Praga. Președintele Statelor Unite Donald Trump a anunţat că Washingtonul intenţionează să se retragă din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), semnat în 1987 de fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov şi de fostul preşedinte american Ronald Reagan. Trump a invocat drept motiv o presupusă încălcare a acestii tratat de către Rusia, acuzaţie respinsă de Moscova.

Serghei Lavrov: Moscova a schițat mai multe răspunsuri la întrebările Casei Albe privind Tratatul INF

Serghey Lavrov, imagine de arhivă.
Serghey Lavrov, imagine de arhivă.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova a schițat mai multe răspunsuri la întrebarile Casei Albe privind tratatul Fortelor Nucleare Intermediare INF, întrebări formulate de consilierul american pe probleme de securitate națională John Bolton cu ocazia vizitei sale la Moscova în 23 octombrie. Lavrov a spus ca și soarta tratatului START de reducere a numărului armelor strategice nucleare este neclară. Tratatul START a fost semnat în 2010 și ar urma sa expire in 2021, dar țările semnatare, Rusia și Statele Unirte pot decide prelungirea lui cu încă cinci ani. Serghei Lavrov a mai spus în interviul citat că ar fi binesă se ajungă la o înțelegere pe bază de egalitate, dar cele două țări nu trebuie neapărat să fie prietene.

Cel puțin 40 de persoane au fost rețiunte în Sankt Petersburg la un protest neautorizat

Imagine generică.
Imagine generică.

Cel puțin 40 de persoane au fost rețiunte la Sankt Petersburg la un protest neautorizat în sprijinul a 10 persoane care fac parte dintr-un grup numit Noua Măreție, acuzat de extremism. Apărătorii grupului spun că el a fost o adunare de chat pe internet care critica regumul de la Moscova, dar că unul din membrii grupului - care s-a dovedit a fi agent al Serviciului Federal de Securitate - a propus transformarea lui în partid politic și chiar a schitat programul partidului, întregul caz fiind de fapt o provocare a autorităților. Demonstrații neuatorizate de mici dimensiuni au avut loc duminică și la Rostov pe Don și la Novosibirsk.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG