Linkuri accesibilitate

Ştiri

La Chișinău, unioniștii și liberalii au cerut din nou Parlamentului să corecteze în Constituție denumirea limbii oficiale a statului

La acțiunea organizată de "UNIREA - ODIP" în fața Parlamentului de la Chișinău
La acțiunea organizată de "UNIREA - ODIP" în fața Parlamentului de la Chișinău

Activiștii unioniști și deputați din PL au organizat duminică, de Ziua Constituției, manifestații în favoarea redenumirii limbii de stat în legea fundamentală a țării. Mai întâi, câțiva parlamentari din PL au făcut un flash-mob la Parlament, cântând apoi imnul României, după care manifestanții unioniști din asociația „UNIREA-ODPI” s-au adunat tot la Parlament cu pancarte și un tricolor lung de 100 m. „Limba moldovenească este o utopie, inventată pentru a ne diviza. Cerem dreptate pentru limba română”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, citat de portalul Unimedia.md. Ambele demonstrații au avut ca revendicare modificarea articolului 13 din Constituție, care conține sintagma „limba moldovenească”.

Avocații din Serbia au vor fi în grevă timp de o săptămână în semn de protest față de uciderea unui coleg proeminent

Dragoslav Ognjanovic
Dragoslav Ognjanovic

Avocații din Serbia au anunțat că vor fi în grevă timp de o săptămână în semn de protest față de uciderea unui coleg proeminent. Dragoslav Ognjanovic, de 56 de ani, a fost ucis în fața blocului unde locuia, la Belgrad, sâmbătă seară, iar fiul lui de 26 de ani a fost rănit la mână. Ucigașul încă nu a fost prins. Ognjanovic a făcut parte din echipa de avocați care l-a apărat pe liderul sârb Slobodan Miloșevici în procesul de la tribunalul ONU pentru crime de război în fosta Iugoslavie. Avocatul a apărat și figuri ale lumii interlope din Serbia și din Balcani. Presa sârbă a scris că moartea lui ar putea fi legată tocmai de acele cazuri.

Un nou protest la Moscova împotriva planului de majorare a vârstei de pensionare

Aproximativ 2500 de persoane au participat duminică la Moscova la un nou protest împotriva planului de majorare a vârstei de pensionare în Federația Rusă. Mitingul autorizat de primărie a avut loc pe bulevardul Saharov. Zeci de mii de oameni au demonstrat și sâmbătă, 28 iulie, în Rusia împotriva planurilor de majorare a vârstei de pensionare. O demonstrație cu 10.000 de participanți a avut loc la Moscova, în organizarea Partidului Comuniștilor. Un protest la fel de amplu a avut loc la Ekaterinburg, iar alte demonstrații s-au ținut la Rostov-pe-Don și Volgograd. Duma de Stat a adoptat la 19 iulie, în primă lectură, ridicarea vârstei de pensionare la 65 de ani la bărbați și 63 de ani la femei, de la 60 și 55 de ani, cum este în prezent. Ar fi prima majorare a vârstei de pensionare în Rusia din ultimii aproape 90 de ani. Ea ar urma să se facă în trepte, încheindu-se în 2028 în cazul bărbaților și 2034 la femei.

Mii de oameni au protestat în Rusia împotriva majorării vîrstei de pensionare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:00 0:00

Moneda iraniană este în cădere liberă în așteptarea unor noi sancțiuni americane

Moneda iraniană este în cădere liberă în așteptarea unor noi sancțiuni americane. Pe piața neagră, un dolar costa duminică 112.000 de riali iranieni, față de 98.000 sâmbătă. Rata de schimb fixată de guvern era de 44.070 de riali pentru un dolar, față de 35.186 la 1 ianuarie. Moneda iraniană se află în declin de mai mulți ani, dar tendința s-a accelerat în ultimele luni, după ce Statele Unite s-au retras din acordul nuclear internațional cu Iranul și a anunțat introducerea unor sancțiuni înăsprite luna viitoare. Guvernul de la Teheran l-a înlocuit săptămâna trecută pe guvernatorul băncii centrale, Valiollah Seif, ale cărui politici au fost și ele considerate vinovate de căderea rialului, și a ridicat unele restricții la introducerea de valute străine în țară, ca să combată tranzacțiile pe piața neagră.

Protest la Ungheni al Mișcării de Rezistență Națională ACUM, „bruiat” de suporterii puterii

Mitingul „ACUM”, la Ungheni
Mitingul „ACUM”, la Ungheni

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, din care fac parte PAS, PPDA și liberal-democrații, a organizat un miting de protest în orașul Ungheni în seria de manifestații antiguvernamentale începute după anularea de către putere a alegerilor de primar din capitală, câștigate de Andrei Năstase. Demonstrația era „bruiată” de un grup de contra-manifestanți, suporterii puterii, care suflau în vuvuzele și purtau pancarte cu inscripții ca „Jos Maia Sandu” sau „Andrei Năstase dictator”. În cuvântarea lui, liderul PPDA Andrei Năstase a deplâns ceea ce a numit „aducerea cu forța” a oamenilor la asemenea contra-proteste din ordinul liderului PD Vlad Plahotniuc. Mișcarea de Rezistență Națională ACUM și-a început protestele ca răspuns la anularea de către putere a victoriei lui Andrei Năstase la alegerile de primar din capitală, din iunie. PD și-a mobilizat în ultima vreme susținătorii să condamne opoziția, care ar fi „pârât” țara la UE, după care s-a oprit asistența macrofinanciară de la Bruxelles.

La Paris, simpatizanții mișcării „ACUM” au anunțat un miting de protest față de „abuzurile guvernării de la Chișinău”

Poză-simbol
Poză-simbol

La Paris era programat pentru duminică după prânz un miting al simpatizanților Mișcarea de Rezistență Națională ACUM din R. Moldova. Potrivit unor anunțuri pe rețelele sociale, moldovenii stabiliți cu traiul în Franța vor să manifesteze „împotriva abuzurilor guvernării de la Chișinău”. „Cei de acasă au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de susținerea noastră, a Diasporei. Haideți să ne apărăm împreună drepturile noastre cetățenești, călcate în picioare de guvernarea nelegitimă”, se arată în mesajul organizatorilor, citat de portalul Unimedia.md.

La Chișinău, de Ziua Constituției, liberalii au cerut din nou ca „limba română” să fie inclusă în legea supremă

Cu ocazia Zilei Constituției, marcată în R. Moldova la 29 iulie, câțiva deputați ai Partidului Liberal au organizat duminică o mică demonstrație sau „flash-mob” în fața Parlamentului, în capitală, ca să reitereze revendicarea mai veche a liberalilor de înscriere a limbii române ca limbă oficială a statului în legea fundamentală a R. Moldova. „PL a depus anterior o sesizare la Curtea Constituțională, iar limba română a fost declarată limbă oficială în Republica Moldova. În Constituție trebuie să fie scris negru pe alb că limba oficială este limba română. Demersul nostru este către toți deputații să susțină proiectul de lege de modificare a Constituției", a declarat liberalul Roman Boțan, citat de site-ul Agora.md. Protestul a durat aproximativ 10 minute și s-a încheiat cu intonarea cântecului „Deșteaptă-te Române”.

Avocatul care l-a apărat pe fostul lider iugoslav Slobodan Miloșevici a fost ucis la Belgrad

Dragoslav Ognjanovic
Dragoslav Ognjanovic

Un avocat renumit care l-a apărat pe fostul lider iugoslav Slobodan Miloșevici în procesul de crime de război a fost împușcat mortal sâmbătă seară la Belgrad. Potrivit presei sârbe, Dragoslav Ognjanovic, ucis în fața blocului unde locuia, l-a reprezentat și pe un lider al lumii interlope. Fiul de 26 de ani al avocatului, aflat lângă el în momentul atacului, a fost rănit la mână. Ziarul cotidian „Vecernje Novosti” a scris că interlopul apărat de Ognjanovic, Luka Bojovic, ispășește o condamnare la 18 de ani de închisoare în Spania pentru port ilegal de armă și este un actor important în confruntarea dintre două ganguri din Kotor, în Muntenegru, ale căror reglări de conturi s-au soldat cu mai mulți morți.

În Indonezia, un cutremur puternic pe insula turistică Lombok a ucis cel puțin 13 oameni

Ruine după cutremurul de pe insula Lombok
Ruine după cutremurul de pe insula Lombok

Un cutremur puternic pe insula turistică indoneziană Lombok a ucis cel puțin 13 oameni, rănind alte câteva sute și avariind sute de locuințe, duminică, au informat autoritățile locale. Cutremurul cu magnitudinea 6,4 s-a produs la mică adâncime în zori, provocând și alunecări de teren pe trasee folosite de turiști pentru plimbări în natură. Potrivit AFP, s-au înregistrat apoi 120 de replici, cea mai puternică cu magnitudinea 5,7. Oficialii locali au declarat starea de urgență. Doi turiști spanioli au suferit răni ușoare. Institutul geologic din Statele Unite spune însă că epicentrul seismului s-a aflat departe de zonele cele mai căutate de turiști. Cutremurul a fost resimțit și în insula învecinată Bali, dar acolo nu s-au înregistrat pagube.

Tunisia a permis acostarea unei nave cu migranți, după două săptămâni de dispute cu Italia și Malta

Foto-simbol
Foto-simbol

Autoritățile din Tunisia au decis să permită unei nave având la bord 40 de migranți salvați din mare să acosteze într-unul din porturile tunisiene, după două săptămâni în care Tunisia, Italia și Malta nu au putut decide cine ar trebui să-i primească. Premierul tunisian Youssef Chahed le-a spus reporterilor la parlament sâmbătă seară că nava Sarost 5, care i-a salvat pe migranți după ce ambarcațiunea lor s-a defectat la 13 iulie, va putea să-i ducă în portul sudic Zarzis din rațiuni umanitare. Premierul a spus că migranții porniți din Libia au fost salvați în apele malteze, iar starea sănătății lor este în general bună. Tunisia ezită în general să primească migranți porniți spre Europa, de teamă să nu creeze un precedent într-o perioadă când europenii promit măsuri mai aspre pentru stăvilirea migrației ilegale.

În Irak, ministrul electricității a fost suspendat din funcție, pe fondul unor proteste

Proteste la Basra, iulie 2018
Proteste la Basra, iulie 2018

Premierul Irakului l-a suspendat duminică pe ministrul electricității, pe fondul întețirii protestelor împotriva penelor frecvente de curent și în general a calității slabe a serviciilor comunitare. Premierul Haider al-Abadi a făcut anunțul pe contul său de Twitter, spunând că suspendarea lui Qassim al-Fahdawi va dura până la încheierea unei anchete. AP scrie că în ciuda miliardelor de dolari cheltuiți cu infrastructura după alungarea de la putere a lui Saddam Hussein, multe orașe irakiene se confruntă în continuare cu penele de curent frecvente și îndelungate. Protestele împotriva acestui flagel au luat o turnură violentă luna aceasta, când forțele de securitate au deschis focul asupra mulțimii care asalta și incendia clădiri guvernamentale și sedii de partide politice.

Zeci de mii de oameni au protestat din nou în Rusia împotriva planurilor de majorare a vârstei de pensionare

Zeci de mii de oameni au demonstrat sâmbătă în Rusia împotriva planurilor de majorare a vârstei de pensionare. O demonstrație cu 10.000 de participanți a avut loc la Moscova, în organizarea Partidului Comuniștilor. Un protest la fel de amplu a avut loc la Ekaterinburg, iar alte demonstrații s-au ținut la Rostov-pe-Don și Volgograd. Nu sunt informații despre eventuale incidente sau rețineri de persoane. Duma de Stat a adoptat la 19 iulie, în primă lectură, ridicarea vârstei de pensionare la 65 de ani la bărbați și 63 de ani la femei, de la 60 și 55 de ani, cum este în prezent. Ar fi prima majorare a vârstei de pensionare în Rusia din ultimii aproape 90 de ani. Ea ar urma să se facă în trepte, încheindu-se în 2028 în cazul bărbaților și 2034 la femei.

La Erevan, un tribunal a respins cererea de eliberare din arest preventiv a fostului președinte Robert Kocearian

Robert Kocearian
Robert Kocearian

O judecătorie din Erevan a respins în primă instanță cererea punerii în libertate pe cauțiune a fostului președinte armean Robert Kocearian, arestat vineri, 27 iulie, sub bănuiala de violare a constituției în timpul protestelor de stradă din 2008. În noaptea de vineri spre sâmbătă un tribunal de la Erevan a decis ca fostul președinte din perioada 1998-2008 să fie arestat preventiv pe două luni. În timpul unei demonstrații antiguvernamentale la 1 martie 2008 au fost uciși opt demonstranți și doi polițiști, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite. După acele incidente Kocearian nu a mai putut concura pentru un nou mandat, dar l-a sprijinit pe Serj Sarkisian, care a devenit președinte, rămânând la putere 10 ani. Kocearian neagă acuzațiile care i se aduc, spunând că sunt „fabricate” de noua putere de la Erevan.

Orban: alegerile pentru Parlamentul European din 2019 vor pune capăt erei multiculturalismului

Viktor Orban
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că alegerile pentru Parlamentul European din 2019 vor marca o cotitură spre o „democrație creștină” neliberală în Europa, punând capăt erei multiculturalismului. Orban, cunoscut pentru declarațiile sale anti-islamiste și anti-migrație, a făcut remarcile la Băile Tușnad, în Transilvania, în aplauzele a sute de suporteri. Împreună cu guvernul naționalist al Poloniei, guvernul lui Orban se află în conflict constant cu Comisia Europeană din cauza a ceea ce Bruxelles-ul consideră a fi erodarea democrației în cele două state central-europene. Orban se numără de asemenea printre puținii parteneri de dialog în UE ai președintelui rus Vladimir Putin.

Echipele se salvare maritime din Spania au interceptat în ultimele două zile aproape 1000 de migranți

Migranți reținuți de garda de coasă spaniolă în Strâmtoarea Gibraltar, portul Tarifa din sudul Spaniei, 26 iulie 2018
Migranți reținuți de garda de coasă spaniolă în Strâmtoarea Gibraltar, portul Tarifa din sudul Spaniei, 26 iulie 2018

Echipele se salvare maritime din Spania spun că au salvat în ultimele două zile aproape 1000 de migranți veniți din nordul Africii. Serviciul de salvare spaniol a spus că 206 oameni au fost ridicați din 10 ambarcațiuni sâmbătă dimineață, după ce vineri fuseseră recuperați din 52 de bărci 774 migranți. AP scrie că după ce Libia a introdus restricții celor care vor să plece pe mare spre Italia, mulți migranți africani încearcă așa-numita „rută vestică” dinspre Maroc sau Algeria spre Spania, unde au sosit în 2018 pe calea apei 20.000 de migranți, cel mai adesea înghesuiți de traficanții de oameni în ambarcațiuni nesigure. Numai de la începutul anului curent au murit 1500 de oameni în încercarea de ajunge în Europa prin Marea Mediterană. AP notează că nivelul migrației este anul acesta mult mai scăzut decât în trecut, dar chestiunea este mai politizată în Europa ca oricând.

Autoritățile din insula greacă Santorini au anunțat că vor proteja măgărușii care cară turiști

Santorini
Santorini

După mai multe proteste și publicitate negativă, autoritățile din insula greacă Santorini au anunțat că vor proteja măgărușii care cară turiști pe serpentinele abrupte dintre port și celebra așezare pe stânci, informează AFP. Primăria a dat publicității sâmbătă o declarație în care spune că a avut întâlniri cu grupurile pentru protecția animalelor și cu proprietarii animalelor de povară în scopul „asigurării respectului pentru drepturile și bunăstarea măgărușilor”. Anunțul vine după ce un video în care este bătut cu cruzime un măgăruș a devenit viral pe net, provocând protestele activiștilor, care s-au ciocnit cu proprietarii. Printre măsurile convenite cu medierea primăriei se numără ținerea animalelor la umbră în timpul perioadei de odihnă și mărirea rației de apă și hrană. Se mai prevede limitarea poverii pe care o vor purta, iar proprietarii care maltratează animalele își vor pierde licența.

Sute de refugiați sirieni au început să se întoarcă acasă

Sute de refugiați sirieni au început să treacă granița dinspre Liban, vecina de la sud a țării lor măcinată de războiul civil. AP a relatat că trei autobuze au trecut granița spre Siria sâmbătă după-amiază, iar alte 30 se aflau în Liban ca să repatrieze alte grupuri, către seară. Rusia, care s-a implicat în conflict de partea președintelui Bașar al-Assad, a prezentat o inițiativă de repatriere a sute de mii de refugiați sirieni, dar deocamdată s-au întors, potrivit AP, doar câteva sute. În Liban se află cam un milion de refugiați sirieni. Inițiativa rusească de repatriere a venit după summitul de la Helsinki al președinților american și rus, Donald Trump și Vladimir Putin.

O parte din aeroportul de la München a fost închis, după ce o femeie a trecut necontrolată prin filtrul de securitate

Foto-simbol
Foto-simbol

O parte din aeroportul de la München a fost închis sâmbătă după ce o femeie a trecut necontrolată de un punct de securitate, provocând haos pentru mulți călători la cel de-al doilea cel mai frecventat aeroport german, în plină vacanță de vară. Incidentul s-a produs înainte de 7 dimineață, fiind urmat de o căutare de câteva ore a persoanei trecute neregulamentar prin filtrul de securitate. Poliția din Bavaria, unde sâmbătă începe vacanța școlară, a spus după prânz că femeia tot nu a fost găsită, dar nu a dat alte detalii. După evacuarea pasagerilor și cinci ore de așteptare, Terminalul 2 a fost repus în funcțiune, dar se confruntă cu cozi interminabile și multe curse anulate sau amânate.

Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului Theodore McCarrick, acuzat de abuz sexual

Cardinalul Theodore McCarrick (]n centru) la Washington, septembrie 2010
Cardinalul Theodore McCarrick (]n centru) la Washington, septembrie 2010

Papa Francisc a acceptat demisia din postul de cardinal a lui Theodore McCarrick, fost episcop de Washington DC, una din figurile cele mai proeminente ale bisericii catolice, aflat în centrul unui scandal de acuzații de abuz sexual asupra unor minori și seminariști. McCarrick, în vârstă de 88 de ani, este primul cardinal care își pierde funcția în istoria recentă a catolicismului. Luna trecută, oficialități din biserica americană au calificat drept „credibile” acuzațiile că Theodore McCarrick ar fi abuzat sexual un adolescent în urmă cu 50 de ani. De atunci, alți câțiva bărbați i-au adus acuzații asemănătoare, invocând incidente produse la o casă de odihnă de la mare, pe vremea când studiau să devină preoți. McCarrick susține că nu-și amintește „absolut deloc” de abuzul produs în urmă cu 50 de ani, iar acuzațiile mai noi încă nu le-a comentat.

Petro Poroșenko a spus că Biserica Ortodoxă Rusă este o amenințare la adresa Ucrainei

Petro Poroshenko și delegația Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, sosită la Kiev la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 1030 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene, 27 iulie 2018
Petro Poroshenko și delegația Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, sosită la Kiev la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 1030 de ani de la creștinarea Rusiei Kievene, 27 iulie 2018

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a spus că Biserica Ortodoxă Rusă este o amenințare la adresa țării sale. „Cred că este necesar să amputăm toate tentaculele cu care operează țara agresoare în organismul statului nostru”, a spus Poroșenko, citat de Interfax, sâmbătă, la ceremoniile cu ocazia împlinirii a 1030 de ani de la creștinarea Rusiei kievene. Liderul ucrainean a mai spus că biserica rusă este separată de stat „numai pe hârtie”, dar în realitate sprijină „pe deplin și fără condiții” politica „imperială” a Kremlinului. Poroșenko a mai spus că a venit timpul ca ortodocșii ucraineni să aibă o biserică „autocefală”, nesubordonată cele ruse. Aniversarea creștinării Rusiei kievene se sărbătorește sâmbătă separat și la Moscova, cu participarea președintelui rus Vladimir Putin.

La Atena, o femeie a murit la spital, ridicând la 88 numărul morților provocate de incendii

O femeie a murit sâmbătă la spital, la Atena, ridicând la 88 numărul morților provocate de incendiile de săptămâna aceasta din suburbiile capitalei elene. Ministerul sănătății spune că zeci de persoane se află în continuare în spital, cu răni grave. Medicii legiști continuă între timp operațiunea dificilă de identificare a cadavrelor, unele complet carbonizate. Un detectiv particular angajat de o familie care a pierdut trei copii a spus presei vineri seară că au fost identificate două fetițe gemene de nouă ani, Sofia și Vasiliki, găsite în brațele bunicilor lor lângă o vilă, pe plajă, în satul Mati.

Scriitorul rus, fostul dizident sovietic Vladimir Voinovici a murit la vârsta de 85 de ani

Vladimir Voinovici
Vladimir Voinovici

Scriitorul rus, fostul dizident sovietic Vladimir Voinovici a murit la vârsta de 85 de ani, a informat presa de stat din Rusia, citând rude și prieteni. Data și cauza morții nu au fost făcute publice de îndată. Văduva lui a spus că înmormântarea va avea loc pe data de 30 iulie. Voinovici este cunoscut mai ales pentru satira socială inspirată din realitatea sovietică și pentru romanul Moscova 2042, în care țara este condusă de structuri ultra-totalitare. În 1980 sovieticii i-au anulat cetățenia, silindu-l să fugă din țară. A lucrat un timp la Radio Svoboda.

În Afganistan, militanții au atacat un centru de pregătire a asistentelor de maternitate

După un atac la Jalalabad, iulie 2018
După un atac la Jalalabad, iulie 2018

La Jalalabad, în estul Afganistanului, un atac al militanților asupra unui centru de instruire a asistentelor de maternitate s-a soldat cu moartea a doi oameni și cel puțin cinci răniți, spun oficiali locali citați de AFP. În momentul atacului în clădire se aflau cel puțin 67 de oameni, inclusiv profesori și eleve, a spus purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Attaullah Khogyani. Atacul nu a fost revendicat imediat. Mișcarea Talibanilor a spus într-un mesaj către presă că nu are legătură cu incidentul. Un purtător de cuvânt al autorității medicale regionale a spus că la programul de instruire cu durata de doi ani participă 48 de femei din districtele mai îndepărtate ale provinciei.

Fostul președinte al regiunii catalane Carles Puigdemont urma să părăsească Germania ca să revină în Belgia

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Fostul președinte al regiunii catalane Carles Puigdemont urma să părăsească sâmbătă Germania ca să revină în Belgia după ce autoritățile de la Madrid au renunțat la mandatul european de arestare emis pe numele lui. Liderul catalan a fost arestat în Germania în martie, după ce Madridul l-a acuzat de rebeliune, deturnare de fonduri și alte delicte. Spania a renunțat la mandat luna aceasta, după ce un tribunal german a spus că poate fi judecat pentru deturnare de fonduri, dar nu și pentru rebeliune, o infracțiune inexistentă în legea germană. Carles Puigdemont a fugit din Spania în Belgia după ce a jucat un rol-cheie în adoptarea de către parlamentul catalan dominat de separatiști a unei declarații de independență.

Președintele Igor Dodon pledează pentru „păstrarea operaţiunii de pacificare pe malurile Nistrului”

Detaşament moldovenesc la Varniţia al misiunii de pacificare
Detaşament moldovenesc la Varniţia al misiunii de pacificare

Președintele Igor Dodon a marcat 26 de ani de la începerea misiunii de menținere a păcii în Zona de securitate creată pe ambele maluri ale Nistrului (29 iulie 1992), cu un mesaj în care și-a exprimat din nou sprijinul pentru „păstrarea operaţiunii de pacificare pe malurile Nistrului”. „Exprim recunoştinţă tuturor participanţilor la mecanismul actual de pacificare”, a scris Dodon pe contul său de Facebook. În opinia sa, cei care cer schimbarea actualului format ar face „exerciții de demagogie”, în absența unei soluții politice pentru problema transnistreană.

Guvernul de la Chișinău cere consecvent retragerea trupelor speciale ruse GOTR (Grupul operativ de trupe ruse) și înlocuirea actualei misiuni cu una civilă, internațională. Mai mult, atât la Adunarea Generală ONU, cât și la Adunarea Parlamentară OSCE s-au adoptat rezoluții care cer retragerea trupelor rusești, în conformitate cu decizia summitului OSCE din 1999 de la Istanbul.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG