Linkuri accesibilitate

Ştiri

M.Macovei: președintele ar fi avut suficiente motive să nu țină cont de hotărârea CCR

Monica Macovei, imagine de arhivă.
Monica Macovei, imagine de arhivă.

Europarlamentara Monica Macovei spune că președintele Klaus Iohannis ar fi avut suficiente motive să nu țină cont de hotărârea Curții Constituționale de la București care a decis în 30 mai șeful statului român trebuie să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi, ca urmare solicitării ministrului justițieiTudorel Toader. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, fosta ministră a justiței de la București spune că începînd din martie 2018 Curtea Constituțională a României activează neconstituțional, pentru că mandatul unuia din membrii ei a depășit termenul de nouă ani de activitate, prevăzut de Constituție. E vorba de judecătorul Petre Lăzăroiu al cărui mandatul a expirat în luna martie. „Deci nicio decizie a Curții Constituționale de atunci încoace nu e valabilă. (...) Statul de drept înseamnă respectarea Constituției și a legilor, dar Constituția nu cere să respecți deciziile unei instituții care funcționează neconstituțional”, a afirmat Monica Macovei la Radio Europa Liberă. Purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis a anunțat luni că acesta a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Doi ruși au fost reținuți luni în timpul unei acțiuni în sprijinul șefului filialei Memorial de la Groznîi

Oiub Titiev la proces.
Oiub Titiev la proces.

Două persoane din Rusia au fost reținute luni în timpul unei acțiuni în sprijinul lui Oiub Titiev, șeful filialei Memorial de la Groznîi. Titiev riscă zece ani de detenție după ce a fost acuzat de posesie de marijuana. Els susține poliția a „plantat” marijuana de care e vorba în acuzare în lucrurile lui. Poliția i-a arestat pe Oleg Orlov (65 de ani), liderul organizației Memorial de la Moscova și pe Svetlana Ganușkina (76de ani), președinta Comitetului pentru asistență civică care aveau pancarde pe care se putea citi „Libertate lui Oiub Titiev”. Luni la Groznîi,au avut loc audieri cu ușile închise în dosarul lui Titiev. Judecătorii au decis să prelungească mandatul de arest pe numele lui, în ciuda solicitărilor occidentale de a-l elibera.

Donald Trump a reluat criticile la adresa țărilor aliate în ajunul summitului NATO

Donald Trump, imagine de arhivă.
Donald Trump, imagine de arhivă.

Președintele american Donald Trump a reluat criticile la adresa țărilor aliate în ajunul summitului NATO din 11-12 iulie, spunând că acestea ar cheltui prea puțin pentru apărare. La fel ca și predecesorii săi, Trump s-a arătat nemulțumit că Statele Unite contribuie cel mai mult la bugetul alianței. „Statele Unite cheltuie pentru NATO mai mult decît orice alt stat. Nu este corect și nici acceptabil”, a spus președintele Trump într-o postare pe Twitter, adăugând că „Europa se bucură de beneficiile NATO mai mult decât Statele Unite”.Statele membre NATO s-au angajat să sporească pînă în 2014 cheltuielile pe apărare la 2 % din Produsul Intern Brut, însă doar câteva țări au atins acest obiectiv.

8 dintre cei 12 băieți blocați într-o peșteră în Tailanda au fost scoși la suprafață

Scafandri la peștera din parcul forestire Khun Nam Nang Non Forest Park, 7 iulie 2018
Scafandri la peștera din parcul forestire Khun Nam Nang Non Forest Park, 7 iulie 2018

Opt dintre cei 12 băieți blocați într-o peșteră în Tailanda au fost scoși la suprafață. Adolescenții explorau peștera împreună cu antrenorul lor de fotbal, dar grota a fost inundată din cauza ploilor musonice grota, blocîndu-i înăuntru. Autoritățile locale spun că peste 1.000 de salvatori din toată lumea iau parte la operațiunea de salvare. Ministrul de interne Anupong Paojinda a anunțat că cei opt băieți scoși la suprafață sunt în afara oricărui pericol, dar au nevoie de îngrijiri medicale.

Ministrul britanic de externe Boris Johnson a demisionat

Boris Johnson, imagine de arhivă.
Boris Johnson, imagine de arhivă.

Ministrul britanic de externe Boris Johnson a demisionat, iar premierul Thersa May i-a acceptat demisia. Fost primar al Londrei și de profesie jurnalist, Johnson a fost unul din liderii campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Duminică, 8 iulie, și-a anunțat demisia și ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Peskov: Rusia nu are nici o legătură cu otrăvirea britanicei Dawn Strugges

Dmitri Peskov, imagine de arhivă
Dmitri Peskov, imagine de arhivă

Kremlinul spune că Rusia nu are nici o legătură cu otrăvirea britanicei Dawn Strugges care a încetat din viață duminică, după ce în 30 iunie a intrat în contact cu agentul neurotoxic Novicioc, folosit împotriva fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia în martie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, acuzația că Rusia a otrăvit-o pe Strugess e absurdă. Peskov a mai spus că autoritățile ruse sînt foarte îngrijorate de prezența sunstanței otrăvitoare pe teritoriul Marii Britanii, mai ales că această situație reprezintă un pericol nu doar pentru britanici, dar și pentru ceilalți europeni. Moscova a respins în repetate rînduri și acuzația că ar fi încercat să-l otrăvească cu Novicioc pe Skripal.

Mike Pompeo face o vizită inopinată în Afganistan

Mike Pompeo și Ashraf Ghani, Kabul, 9 iulie 2018.
Mike Pompeo și Ashraf Ghani, Kabul, 9 iulie 2018.

Secretarul de stat american Mike Pompeo face o vizită inopinată în Afganistan, a anunțat un funcționar al guvernului de la Kabul citat de serviciul afgan Europi Liberă. E prima vizită pe care Pompeo o face în această țară după preluarea mandatului de șef al diplomației americane. Mike Pompeo a avut convorbiri cu președintele afgan Ashraf Gani, cu care a avut o conferință de presă comună. În Afganistan se află acum aproape 14.000 de militari americani sug egida NATO, care antrenează forțele de securitate afgane și oferă sprijin la operațiuni împotriva grupării teroriste Statul Islamic.

Maia Sandu: „De ce nu ne vorbește Guvernul astăzi ce are de gând să facă cu banii pe care i-a obținut de la BM?”

Maia Sandu (PAS)
Maia Sandu (PAS)

Liderii opoziției de dreapta au numit „speculații” afirmațiile premierului Pavel Filip că sistarea ajutoarelor promise Chișinăului de Uniunea Europeană ar lovi, în primul rând, în copii și profesori. „Serios? Asta era destinația celor o sută de milioane de euro pe care le pierdem din cauza acestui regim iresponsabil? (...) De ce doar atunci când se pierd niște bani se vorbește despre destinația lor? De ce nu ne vorbește Guvernul astăzi ce are de gând să facă cu banii pe care i-a obținut de la Banca Mondiala?”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă ținute cu Andrei Năstase (PPDA) și Viorel Cibotaru (PLDM).

La finele săptămânii trecute, șeful cabinetului de miniștri de la Chișinău, Pavel Filip, a declarat că „banii din asistenţa macrofinanciară erau destinaţi pentru majorarea sumelor pentru alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe şi pentru salariile celor din educaţie”.

La 5 iulie, Parlamentul European a cerut Comisie Europene înghețarea ajutorului macrofinanciar și a celui pentru buget, ca urmare a invalidării rezultatelor scrutinului pentru primăria Chișinău.

Laura Codruța Kövesi: „Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil” (VIDEO)

Laura Codruta Kovesi alături de președintele Klaus Iohhanis, la 23 februarie 2017
Laura Codruta Kovesi alături de președintele Klaus Iohhanis, la 23 februarie 2017

Fosta procuroare șefă a Direcției naționale Anticorupției (DNA), Laura Codruţa Kövesi, a declarat astăzi, că „modul brutal” în care se forţează modificarea legilor penale arată faptul că, în prezent, voinţa politică nu este pentru o Justiţie eficientă, ci pentru o blocare a anchetelor.

Într-un briefing de presă ținut la scurt timp după anunțul că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul ei de revocare din postul de procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi a declarat că „episodul de astăzi nu este o înfrângere”.

România: Denunțul Mitei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:17:44 0:00

„Această luptă este una pentru apărarea societăţii faţă de infractori periculoşi. Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. (…) Este de bun simţ să observăm că voinţa politică în acest moment nu este pentru o Justiţie eficientă, ci este pentru o blocare a anchetelor şi pentru blocarea Justiţiei”, a declarat Laura Codruța Kövesi, citată de Agerpres.

La 30 mai, Curtea Constituțională de la București a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kövesi, urmare a unei solicitări mai vechi a ministrului de Justiție, Tudorel Toader. Astăzi, Ministerul Justiţiei a anunţat începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie.

Domic Raab numit ministru responsabil cu negocierile Brexit la Londra după demisia lui David Davis

Dominic Raab
Dominic Raab

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a demisionat din funcție în semn de protest față de planul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Documentul a fost aprobat săptămâna trecută. În scrisoare de demisie, David Davis a menționat că „direcția generală a documentului va lăsa Mare Britanie, în cel mai bun caz într-o poziție slabă în negocieri și, posibil, una inevitabilă”.

Decizia a fost anunțată în seara zilei de duminică, 8 iulie, și riscă să submineze buna funcționare a guvernului condus de Theresa May, care în ultimul an a rămas fără alți doi miniștri. Între timp, premierul britanic l-a numit pe Dominic Raab în funcția de ministru responsabil de Brexit. Dominic Raab a fost secretar de stat pentru locuinţe.

Reprezentanții Mișcării de rezistență națională au pichetat Ministerul de Interne la Chișinău

Reprezentanții așa-numitei Mișcări de rezistență națională, din care fac parte formațiunile PAS, PPDA, PLDM și susținătorii acestora, au pichetat în această dimineață sediul Ministerului de Interne de la Chișinău. Oamenii au scandat „Vrem justiție, nu corupție”. Citat de IPN, liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că manifestația a fost organizată la MAI pentru a cere forțelor de ordine „să fie alături de cetățeni, dar nu să apere în timpul protestelor proprietățile liderului PDM, Vlad Phatohniuc și sediul PDM”.

„Noi nu vom îngrădi niciodată dreptul cetățeanului la protest, la expunerea opiniei. Însă, angajatul MAI este la datorie. El este obligat să asigure ordinea publică și trebuie să o facă indiferent cine este la puterea politică”, a spus Anatolie Postică, șeful Serviciului protecție internă și anticorupție din cadrul MAI.

De la sediul Ministerului de Interne, reprezentanții Mișcării de rezistență națională s-au îndreptat spre primărie, unde urma să aibă loc tradiționala ședință de luni a serviciilor municipale. Întrunirea însă a fost amânată. Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că motivele amânării urmează să fie anunțate ulterior.

Președintele Igor Dodon anunță pe Facebook că se află în Turcia la ceremoniile de instalare a lui Tayyp Erdogan

Recep Tayyp Erdogan și Igor Dodon la Istanbul în 2017
Recep Tayyp Erdogan și Igor Dodon la Istanbul în 2017

Președintele Igor Dodon a scris pe Facebook că se află în Turcia, unde asistă la depunerea jurământului de către președintele reales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În postarea sa Dodon spune că la ceremonie participă „zeci de delegații oficiale conduse de șefi de state, prim-miniștri, etc.”. Potrivit agenției oficiale de presă a Turciei, Anadolu, la ceremonia menționată de Dodon sunt prezenți 22 de șefi de stat: din Bulgaria, Georgia, Macedonia, Moldova, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Kosovo, Pakistan, Kîrghistan, Sudan, Guineea, Zambia, Guineea Bissau, Guineea Ecuatorială, Somalia, Mauritania, Gabon, Ciad, Djibouti, Venezuela. Ca șefi de stat mai sunt prezenți președintele republicii autoproclamate a turcilor din Ciprul de Nord și emirul Qatarului, a mai informat Anadolu.

În Ucraina a început exercițiul militar „Briza mării 2018” cu participare moldovenească

Comandantul marinei militare ucrainene a spus că exercițiul „Briza mării 2018”, inaugurat astăzi cu participarea militarilor din țări NATO sau membre în Parteneriatul pentru Pace, ajută la contracararea amenințării rusești în zona Mării Negre. „Rusia nesocotește legea mării și continuă anexarea zonei economice ucrainene din Marea Neagră”, a spus Igor Voroncenko, citat de Interfax. La exercițiul anual, programat între 9-21 iulie, participă 80 de militari din Armata Națională a R. Moldova. Într-un comunicat al Ministerului moldovean al apărării se precizează că militarii moldoveni din Brigada infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major, se vor antrena în vederea acțiunilor de menținere a păcii, în spiritul Parteneriatului pentru Pace al NATO. Militarii moldoveni participă la acest exercițiu anual din 2007.

Bilanțul inundațiilor și alunecărilor de teren din Japonia se ridică la 112 morți

Bilanțul inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploi torențiale în centrul și vestul Japoniei a ajuns la 112 de morți. Alte 3 persoane sunt în stare critică, iar 79 sunt date dispărute. Cea mai afectată regiune este prefectura Hiroshima, din vestul insulei Honshu, unde au murit 44 de oameni, a informat televiziunea publică din Japonia, NHK. Oficialitățile spun că bilanțul deceselor ar putea să crească. Proporțiile distrugerilor materiale încă nu sunt cunoscute. Premierul nipon Shinzo Abe și-a contramandat un turneu diplomatic prin țări europene și din Orientul Mijlociu, pe care urma să-l înceapă astăzi, ca să poată gestiona criza creată.

update

Președintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kövesi (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a președinției României, Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit anunțului făcut la Cotroceni: „...în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.”

Anunțul vine după ce la 30 mai Curtea Constituțională a recomandat președintelui să respecte o decizie a guvernării dominate de PSD de înlăturare a lui Kovesi de la conducerea DNA. Guvernanții o acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu și de defăimarea țării în străinătate. Opoziția politică și elemente ale societății civile din România îl îndemnaseră pe Iohannis să nu dea curs recomandării CC. Liderii coaliției guvernamentale îl amenințau însă, în schimb, cu suspendarea, dacă mai tergiversează concedierea lui Kovesi, considerată de mulți principala autoare a succeselor luptei anti-corupție din România ultimilor ani.

O companie din armata Moldovei participă la exercițiul militar internațional „Briza mării 2018” în Ucraina

Elicoptere militare ucrainene la un exercițiu pe poligonul de la Șiroki Lan în regiunea Mikolaiv
Elicoptere militare ucrainene la un exercițiu pe poligonul de la Șiroki Lan în regiunea Mikolaiv

80 de militari din Armata Națională a R. Moldova participă începând de luni, 9 iulie 2018, și până la 21 iulie, la un exercițiu militar internațional, împreună cu colegii lor din țări predominant occidentale. Exercițiul „Briza mării 2018” are loc la centrul de instruire„Shirokiy Lan”, din regiunea Mikolaiv, a Ucrainei, se arată într-un comunicat al ministerului moldovean al apărării. În document se precizează că militarii moldoveni din Brigada infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major, se vor antrena în vederea acțiunilor de menținere a păcii, în spiritul Parteneriatului pentru Pace al NATO. Militarii moldoveni participă la acest exercițiu anual din 2007.

Recep Tayyip Erdogan va depune astăzi jurământul în calitate de președinte cu puteri executive sporite

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan va depune luni, 9 iulie, jurământul în calitate de președinte cu puteri executive sporite, după ce a promis celor 80 de milioane de turci „o nouă eră”. Erdogan a dominat politica Turciei vreme de peste 15 ani, mai întâi ca premier, iar din 2014 ca președinte. El a fost reales la 24 iunie cu peste 52% din voturi. Alegerile au avut loc după un controversat referendum din 2017, care a transformat sistemul de conducere al țării din parlamentar în prezidențial. Schimbările îi dau lui Erdogan mari noi puteri, inclusiv asupra judiciarului, ca și dreptul de a conduce prin decret. Criticii avertizează că Turcia se transformă într-un regim autoritar.

La Bruxelles are loc summitul anual UE-Ucraina

Președintele ucrainenan Petro Poroșenko în cursul vizitei pe care a efectuat-o la începutul lunii la Belgrad
Președintele ucrainenan Petro Poroșenko în cursul vizitei pe care a efectuat-o la începutul lunii la Belgrad

UE și Ucraina își țin luni summitul anual, având pe agendă reformele guvernării de la Kiev, ca și urmările anexării Crimeii de către ruși în 2014 și alimentarea de către Moscova a conflictului separatist din estul țării. Summitul de la Bruxelles, la care participă președintele Petro Poroșenko, va fi primul de la intrarea în vigoare a acordului de asociere dintre UE și Ucraina. El urma să fie semnat inițial în 2013, dar președintele ucrainean pro-rus de atunci, Viktor Ianukovici, a refuzat să-l mai semneze, declanșând ample proteste la Kiev, care l-au îndepărtat de la putere în februarie 2014.

Femeia britanicâ intoxicată recent cu Novicioc a încetat din viață

O femeie britanică a murit prin otrăvire cu substanța folosită în martie împotriva fostului spion rus Serghei Skripal. Dawn Sturgess, de 44 de ani, a murit duminică, după ce a venit în contact cu agentul Novicioc la 30 iunie, în vestul Angliei, la numai câțiva kilometri depărtare de locul atacului împotriva lui Skripal și a fiicei lui, Iulia. Poliția britanică spune că moartea lui Sturgess este investigată ca omor. Premierul britanic Theresa May a spus că este indignată și șocată de deces. Poliția investighează circumstanțele în care Sturgess și un bărbat de 45 de ani, identificat de presă drept Charlie Rowley, au venit în contact cu substanța creată de sovietici în timpul războiului rece.

Operațiunile de salvare a copiilor blocați într-o peșteră din Tailanda ar mai putea dura patru zile

O ambulanță transportînd copiii salvați
O ambulanță transportînd copiii salvați

Echipele de salvare de la peștera tailandeză în care rămân blocați opt băieți și antrenorul lor de fotbal se pregătesc să reintre în acțiune după ce duminică au scos din adâncuri primii patru copii. Peste noapte în zonă au căzut ploi musonice puternice, dar potrivit AP nu este încă limpede cum au afectat precipitațiile nivelul apelor de inundație din subteran. Oficialitățile locale spun că iminența furtunilor i-a făcut să dea mai devreme startul operațiunii de salvare, care ar putea dura încă patru zile. Între timp, compania americană Space X, condusă de Elon Musk, a informat că testează un „submarin pentru copii” care ar putea să-i ajute pe băieți să treacă mai ușor prin culoarele inundate ale peșterii.

O tînără iraniană reținută la Teheran pentru o postare pe Instagram

Imaginea postată de Maedeh Hojabri
Imaginea postată de Maedeh Hojabri

Poliția de la Teheran a reținut o tânără pentru că a postat pe pagina sa de pe Instagram un video în care dansa. Ea are peste 40 de mii de urmăritori în această rețea de socializare. Televiziunea de stat din Iran a dat pe post un reportaj în care se afirmă că Maedeh Hozirabi cu bună știință „a încălcat normele morale”, însă s-a precizat că tânăra nu i-a încurajat pe alții să-i urmeze exemplul. Legile islamice din Iran interzic dansul în public. În prezent, rețelele sociale Facebook și Twitter sunt interzise în această țară.

Tailandezii declanșează operațiunea de salvare a celor 12 copii blocați într-o peșteră

În încercarea de a salva copiii blocați în peștera din Tailanda
În încercarea de a salva copiii blocați în peștera din Tailanda

În Tailanda a început operațiunea de salvare a celor 12 copii și a unui matur blocați de peste două săptămâni într-o peșteră. „Vremea e favorabilă și nivelul apei acceptabil. Copiii sunt pregătiți fizic și mental. Sunt hotărâți și concentrați”, a explicat guvernatorul provinciei Chiang Rai, Narongsak Osotthanakorn, care este și liderul echipei de salvatori. El a precizat că operațiunea reprezintă un efort internațional la care iau parte inclusiv salvatori din țări europene. Adolescenții, parte a unei echipe de fotbal, și antrenorul lor explorau peștera, însă din cauza ploilor grota a fost inundată și copiii nu au mai putut ieși la suprafață.

Avertisment FIFA împotriva fotbalistului croat Donagoj Vida

Domagoj Vida (în centru) la un antrenament al echipei Croației înaintea meciului de la Soci
Domagoj Vida (în centru) la un antrenament al echipei Croației înaintea meciului de la Soci

Domagoj Vida, un jucător din echipa națională a Croației s-a ales cu o avertizare publică din partea Federația Internațională de Fotbal (FIFA) după ce într-o secvență video postată pe Twitter fotbalistul a scandat „Glorie Ucrainei”. E vorba de unul dintre fotbaliștii naționalei croate care a învins ieri echipa Rusiei cu 4 la 3. Alături de colegul său Ognjen Vukojevic, Vida a dedicat Ucrainei victoria de aseară. Mai târziu, jucătorul s-a apărat spunând că totul s-a dorit a fi doar o glumă. „Nu e vorba de politică. A fost o glumă aresată prietenilor mei de la Dinamo Kiev. Îmi plac rușii, la fel și ucrainenii”.

Mike Pompeo în Corea de Nord: „Sancțiunile rămân în vigoare până la prezentarea dovezilor de denuclearizare totală”

Secretarul de stat Mike Pompeo, vineri, în cursul vizitei în Corea de Nord
Secretarul de stat Mike Pompeo, vineri, în cursul vizitei în Corea de Nord

Secretatul de stat american Mike Pompeo a respins acuzațiile oficialilor nord-coreeni că ar avea un comportament „de gangster” și a insistat că sancțiunile împotriva pensinsulei vor fi menținute până când Phenian-ul nu va renunța la armamentul nuclear. „Sancțiunile rămân în vigoare până la prezentarea dovezilor de denuclearizare totală, așa cum s-a convenit cu liderul Kim Jong Un”, a precizat Pompeo, duminică, 8 iulie, la Tokio, după negocierile cu oficialii japonezi și sud-coreeni.

Coreea de Nord a acuzat SUA că, prin intermediul lui Mike Pompeo, ce s-a aflat la Phenian vineri și sâmbătă, administrația de la Washington a înaintat cereri „de gangsteri”, care ar impune renunțarea nord-corenilor la armamentul nuclear. Pompeo a mers în Coreea de Nord pentru a pune în aplicare rezultatele convorbirilor dintre preşedintele Donald Trump şi liderul Kim Jong Un la Singapore, de pe 12 iunie.

Simona Halep explică înfrîngerea în turneul de tenis de la Wimbledon

Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care ocupă primul loc în clasamentul Women' Tennis Association (WTA) a fost eliminată în turul 3 al turneulului de Mare Șlem de la Wimbeldon. Ea a fost învinsă de Su-Wei Hsieh din Taivan, clasată pe locul 48 în topul WTA. Citată de Mediafax.ro, Simona Halep a pus înfrângerea pe seama oboselii fizice și mentale acumulate de la începutul sezonului şi a precizat că îşi va lua o vacanţă. „Sunt obosită mental, pentru că am avut un an extrem de încărcat. Am câştigat un turneu de Grand Slam şi am jucat o altă finală, la Australian Open. Chiar dacă au trecut mai bine de cinci luni de atunci, toată presiunea e încă în corpul meu. Vreau să fac orice altceva decât tenis”, a declarat Halep. Ea a precizat că şi-a fixat obiectivul pentru US Open, ultimul Mare Şlem al anului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG