Linkuri accesibilitate

În ajunul sărbătorilor, România se pregătește să relaxeze restricțiile sanitare


 Târgul de Crăciun din fața Operei, București, România, 5 decembrie 2021
Târgul de Crăciun din fața Operei, București, România, 5 decembrie 2021

În România, guvernul se pregătește să relaxeze restricțiile sanitare în ajunul sărbătorilor.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat marți seară că se propune eliminarea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, cu unele excepţii, iar accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală.

În noaptea de Crăciun şi de Revelion nu vor fi restricţii referitoare la ora de funcţionare a restaurantelor şi agenţilor economici, dar cu limită de 50% şi cu prezentarea certificatului verde COVID, a precizat Arafat. În unităţile de cazare vor fi primite şi persoanele testate, nu doar cele vaccinate sau trecute prin boală.
Măsurile ar urma să fie adoptate miercuri prin Hotărâre de Guvern şi ar putea suferi modificări. "Clar că situaţia noastră acum e una mai bună decât acum două-trei săptămâni”, a declarat Raed Arafat, la finalul şedinţei CNSU.

Rata de vaccinare anti Covid-19 cu schema completă este acum de aproape 39%, una din cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG