Linkuri accesibilitate

În Uzbekistan, șeful O'zkomnazorat a fost demis după blocarea rețelelor sociale


În Uzbekistan, șeful autorității de reglementare a comunicațiilor, Golibșer Ziaev, a fost demis, după ce O'zkomnazorat a restricționat accesul la majoritatea rețelelor sociale și a aplicațiilor de mesagerie pentru încălcarea legislației privind datele personale, o mișcare resimțită aproape imediat de utilizatori.

Zieaev a fost demis la indicația președintelui uzbec Șavkat Mirzioev, pentru că a pus în aplicare într-un mod inadecvat indicațiile guvernului, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al liderului uzbec, reales recent pentru un nou mandat.

Autoritățile de la Tașkent spun că accesul la toate rețele blocate va fi restabilit cât mai curând posibil.

În aprilie, O'zkomnazorat a introdus majoritatea rețelelor sociale și aplicațiilor de mesagerie în registrul companiilor care nu asigură protecția datelor utilizatorilor, după ce acestea au refuzat să se conformeze unei legi privind datele personale, aprobată la începutul anului, care le-a cerut să plaseze aceste informații pe servere din Uzbekistan.

În registrul O'zkomnazorat au fost incluse Facebook, Google, Mail.ru, Skype, Telegram, WeChat, TikTok, Twitter, "Яндекс", VKontakte, Skype, Instagram, "Одноклассники", LinkedIn, YouTube, "Мой мир" și altele.

Cele mai recente restricții privind informațiile din Uzbekistan au venit după ce președintele Șavkat Mirzioev a câștigat un al doilea mandat după alegerile de luna trecută. Înainte de vot, autoritățile au înăsprit regulile pe internet și au crescut presiunea asupra jurnaliştilor și bloggerilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG