Linkuri accesibilitate

Șeful Procuraturii pentru combaterea crimei organizate a demisionat


Ion Caracuian, șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), a demisionat, invocând motive personale, neprecizate, după doar un an de când preluase postul.

Este a doua plecare din fruntea unei procuraturi specializate moldovene, după cea ce, săptămâna trecută, Adrian Bordianu a fost demis din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, din ordinul procurorului general interimar.

Tot săptămâna trecută, la 5 octombrie, procurorul general Al. Stoianoglo a fost suspendat și reținut, fiind învinuit de mai multe fapte de corupție pe care el le neagă, declarându-se victima răzbunării președintei Maia Sandu.

Unul din adjuncții lui Stoianoglo, Ruslan Popov, a fost reținut patru zile mai târziu, la 9 octombrie, fiind învinuit de îmbogățire ilicită.

Tot la 9 octombrie, alt adjunct, Iurie Perevoznic, a anunțat că și-a dat demisia.

Evenimentele au loc pe fondul a ceea ce guvernarea partidului pro-prezidențial PAS numește „curățirea sistemului judiciar”.

PAS și aliații lui, în frunte cu președinta Maia Sandu, susține că procurorii ar fi contribuit la înrădăcinarea corupției, în loc să o combată, ceea ce ei neagă, considerându-se victimele unor cauze politice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG