Linkuri accesibilitate

Comuniştii ezită, dar evită să se înăbuşe de emoţie


Moldova Suverană le admiră "calmul şi sîngele rece"

Chiar de pe prima pagină a ziarului „Timpul” găsim mai multe despre şedinţa Parlamentului, care şi-a ales organele de conducere. Şi tot aici aflăm că deputaţii din fracţiunea Partidului Comuniştilor se conformează deciziei Curţii Constituţionale juridic, nu şi politic. “Timpul” mai titrează că Vladimir Voronin va beneficia de pază de corp încă patru ani.

Editorialistul Constantin Tănase îi felicită astăzi pe cititorii fideli dar şi pe ziariştii de la „Timpul” cu împlinirea a 8 ani de la lansare. Tot din „Timpul” aflăm cum a avut loc la Chişinău Nunta Anului şi despre festivalul Invită Maria Bieşu, care începe astăzi.

Portalul „Ştirea zilei anunţă că astăzi preşedintele în exercitiu, liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, pleacă din funcţia de şef de stat, în mod oficial. El îşi va prezenta demisia la orele 12:00 in cadrul unei adresari către cetăţeni, care va fi difuzată de unele posturi TV şi radio.

În Jurnal de Chişinău, editorialistul Petru Bogatu se referă la şedinţa de ieri a Parlamentului şi constată că, deşi încă în ajun creau impresia că nu vor ceda „nici picaţi cu ceară", în şedinţa legislativului de ieri comuniştii au ezitat. "Au lăsat să se întrevadă că s-ar putea mulţumi şi cu postul de prim-vicepreşedinte al Legislativului. Şi asta în ciuda faptului că anterior ameninţau Alianţa pentru Integrare Europeană cu anticipatele pe motiv că nu li s-a oferit funcţia de spicher".

Un copil fără acte a fost vândut pentru 1 dolar – este titlul investigaţiei jurnalistice, realizate de Cornelia Cozonac. Mai multe detalii găsiţi în Jurnal de Chişinău.

Moldova Suverană” inserează un reportaj, cu elemente de comentariu de la şedinta Parlamentului de ieri. Potrivit autorului, Vasile Grozavu, fracţiunea comuniştilor dă dovadă de calm şi sânge rece, fapt ce denotă că are calculate anticipat, cel puţin 10 mişcări politice. Şi, declară Grozavu, „deputaţii nu iau cu asalt tribuna, nu se înăbuşă de emoţii, nu scuipă pe nimeni de la microfon. Prima şedinţă de lucru a demonstrat că deputaţii-comunişti sunt pe drumul cel bun.”
XS
SM
MD
LG