Linkuri accesibilitate

Incă o demitere solicitată: a președintei Curții de Conturi (Jurnal de Chișinău)


Taxele vamale se vor majora – după cum am discutat şi noi; guvernul va fi în continuare foarte curios faţă de modul în care a fost înstrăinată – mai înainte - înainte proprietatea statului şi mafia cărnii ar trebui să fie îngrijorată – autorităţile sunt decise să dea lupta decisivă – sunt temele anunţate pentru astăzi de ziarul de limbă rusă Panorama. Acelaşi ziar titrează că Rusia va ajuta Transnistria şi nu numai cu arme. Rămâne să vedem cum…

Editorialistul de la Timpul, Constantin Tănase pare să fi găsit o temă în care să cadă de acord cu liderul Partidului Democrat Marian Lupu. „Nu ştiu cum alţii, scrie domnul Tănase, care este şi un om simplu, - dar eu sunt de acord cu Marian Lupu vizavi de problema pensiilor deputaţilor şi miniştrilor. Eu niciodată n-am înţeles şi nu am fost de acord cu faptul ca deputaţii şi miniştrii să aibă o pensie de şapte ori mai mare decât a oamenilor simpli”. Liderul PD Marian Lupu a propus o zilele acestea o lege prin care să micşoreze decalajul dintre pensiile demnitarilor şi ale restului populaţiei.

Jurnal de Chişinău scrie că un taximetrist din Chişinău este proprietarul celui mai scump automobil din R. Moldova. Este vorba despre un Maybach 57 S, preţul de piaţă al căruia este de 360 de mii de euro. Deşi proprietarul automobilului susţine că a cumpărat această maşină împreună cu nişte cunoştinţe din Germania şi că Maybach-ul este folosit de către o agenţie de organizare a nunţilor, bărbatul refuză să spună despre ce agenţie este vorba şi cât costă închirierea luxosului automobil.

Un grup de foşti angajaţi ai Curţii de Conturi (CC), mai scrie Jurnal de Chişinău, solicită demiterea şi anchetarea penală a actualului preşedinte al Curţii, Ala Popescu. Potrivit unei sesizări depusă de aceştia la Procuratura Generală şi pe numele preşedintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu, pe parcursul celor aproape şase ani de când conduce Curtea de Conturi, doamna Popescu ar fi cenzurat mai multe rapoarte de control executate de instituţie acolo unde era vorba de fraude considerabile comise de responsabili de la instituţii de stat sau de contracte semnate de instituţii de stat cu firme din anturajul familiei Voronin.

Avem conducători periculoşi pentru ţară! - scrie “Moldova Suverană” şi adaugă - în stilul său inconfundabil – că Republica Moldova ar avea „O guvernare a bandiţilor acoperiţi de lege”. Limbajul acestei publicaţii, pare să fi devenit şi mai dur, după ce autorităţile au anunţat că vor examina modul în care au fost deetatizate fostele publicaţii guvernamentale...

„Dar despre dragoste se mai discută oare în Chişinăul nostru? (…) Se mai întâlnesc, oare, în oraşul nostru, el şi ea, sub clar de lună pe o alee, evident, prost iluminată?” – – se întreabă în ziarul „Capitala” editorialistul Corneliu Ciurea. Dacă până şi editorialiştii au început să scrie despre dragoste, e semn sigur că vine primăvara.
XS
SM
MD
LG