Linkuri accesibilitate

Aeroportul Domodedovo din Moscova țintă a unui atentat terorist


In cursul dupa amiezii a avut loc o explozie la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldata cu peste 30 morti si 130 de raniti. Potrivit agentiei ruse de stiri Interfax, ar fi vorba de un atac sinucigas, iar seful comisiei de investigatie Vladimir Markin a spus ca explozia este considerata o actiune terorista. Atacul a avut loc in sala de sosiri a aeroportului, linga zona in care veneau bagajele.

Presedintele Rusiei Dmitri Medvedev si-a anulat plecarea catre Davos, unde urma sa participe la Forumul economic international si a cerut introducerea unor masuri speciale de securitate la toate aeroporturile si in spatiile aglomerate.

Purtatorul de cuvint al aeroportului a declarat ca activitatea aeroportului a fost reluata atat la plecari cit si la sosiri si ca numai 6 zboruri care veneau la Moscova au fost dirijate catre alt aeroport.

Anul trecut, in luna martie doua femei sinucigase din Dagestan au provocat o explozie in metroul moscovit, omorind 40 de oameni.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a condamnat atacul de la Moscova, exprimind solidaritatea aliantei cu Rusia si ceriand o colaborare mai mare in combaterea terorismului. Mesaje similare au transmis Rusiei presedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, presedintia lituaniana a OSCE, Frata si Germania, care au caracterizat atacul drept un act de barbarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG