Linkuri accesibilitate

Opoziția rusă a organizat „Ziua alegerilor libere”


Adunare „Navalnîi Președinte!”, la Novosibirsk, 24 decembrie 2017.

Suporterii lui Aleksei Navalnîi susțin candidatura acestuia la scutinul prezidențial rus din martie anul viitor.

Suporterii activistului anticorupție și politicianului rus de opoziție Aleksei Navalnîi au organizat manifestații de susținere a candidaturii acestuia la scutinul prezidențial din martie anul viitor la Moscova și în alte orașe ale Rusiei în 24 decembrie, în ciuda faptului că autoritățile nu au autorizat manifestația din capitală, fat calificat de organizația Human Rights Watch ca un exemplu al oprimării opoziției de către Kremlin.

Reprezentanții opoziției spun că sute de oameni au votat începînd din cursul dimineții de duminică pentru susținerea candidaturii lui Navalnîi la alegerile prezidențiale ruse din martie 2018.

Peste 700 de persoane au votat la Moscova, unde suporterii lui Aleksei Navalnîi a spus că mai mulți membri ai Comisiei Electorale Centrale au fost prezenți la adunare.

Aproximativ 600 de oameni au votat la Vladivostok, în timp ce mai mult de 700 și-au exprimat votul la Novosibirsk.

Aleksei Navalnîi a spus că sprjină evenimentul de la Moscova, care e organizat de Ilia Iașin, fost aliat al Boris Nemțov, și membru al parlamentului.

Adunările opoziției ruse de susținere a candidaturii lui Navalnâi la prezidențiale din 24 decembrie coincid cu aniversarea unui masiv protest în Moscova în 2011 generat de ceea ce opoziția și alții au spus atunci că a fost fraudarea alegerilor pentru Duma de stat.

Iașin a numit evenimentul de duminică „Ziua alegerilor libere”, iar el ar urma să aibă loc în parcul Lermontov din Moscova, deși tribunalul orășenesc din capitala rusă l-a interzis.

Aleksei Navalnîi a anunțat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2018, dar autoritățile ruse spun că el nu are dreptul să intre în cursa prezidențială din cauza unei condamări penale sub acuzația de fraudă, o condamnare despre care liderul opoziției ruse spune că a fost motivată politic. (LȘ)

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG