Linkuri accesibilitate

„Libertate pentru alegeri, libertate pentru Navalnîi” (VIDEO)


La demonstrația de la Moscova. „Libertate pentru alegeri, libertate pentru Navalnîi!”
La demonstrația de la Moscova. „Libertate pentru alegeri, libertate pentru Navalnîi!”

În numeroase orașe din Rusia au fost programate astăzi demonstrații de protest la chemarea opoziției și a liderului închis al acesteia, Aleksei Navalnîi.

Sprijinitori ai liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi protestează în mai multe localități din Rusia. La Sankt Petersburg poliția a încercuit piața în care a fost anunțat mitingul sustinătorilor lui Navalnîi, care era program la ora 18, ora locală.

Au fost anuntate proteste în aproximativ 70 de orașe din Rusia.

Sprijinitorii lui Alexei Navalnîi, închis de Kremlin, protestează la Vladivostok
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:48 0:00

La o demonstrație de protest la Vladivostok

La Moscova, corespondentii postului nostru de radio spun ca sunt citeva sute de oameni în Piata Pușkin care scandează lozinci anti-prezidențiale si cer eliberarea lui Navalnîi.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:01 0:00
Link direct


In piață se află cel puțin zece dube ale poliției, și polițiștii îi îndeamnă pe protestatari să se împrăștie.

Navalnîi a făcut un apel către toti „oamenii onești” să iasă în stradă și să demonstreze în favoarea „competiției politice” în alegerile prezidențiale de anul viitor.

Protestele au loc după ce o Curte de Apel dela Moscova a respins apelul lui Navalnîi împotriva arestării sale pe termen de 20 de zile pentru că a făcut apel la oameni să participle la mitinguri neautorizate.

Un tribunal rus menține sentința împotriva lui Aleksei Navalnîi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:34 0:00

La audierea de la Tribunalul de Apel de la Moscova

Navalnîi a fost astfel pus în incapacitate de a participa la manifestațiile anunțate pentru astazi, cînd este și ziua de naștere a liderului de la Kremlin, care împlinește 65 de ani.

Navalnîi și-a exprimat intenția să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor, dar Comisia Electorală Centrală a anunțat în luna iunie că el nu poate candida pentru că are o condamnare penală. Politicianul opozitiei ruse spune că procesele sale pentru infracțiuni financiare au fost fabricate și motivate politic.

Organizatia Human Rights Watch a scris într-un raport luna trecută că poliția rusă se „în mod sistematic” în încercarile lui Navalnîi de a candida la președinție, perchezitioneaza fără motiv sediile sale de campanie, îi amenință și îi arestează în mod arbitrar personalul implicat în campania sa electorală, și întreprind acțiuni de nejustificat împotriva campaniei sale electorale.

In declarații publice, Kremlinul susține că Navalnîi este o figură marginală a vieții politice ruse, deși în 2013, în alegerile locale pentru primaria Moscovei, s-a plasat pe locul doi cu 27 % din sufragii.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG