Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat al SUA spune că președintele Rusiei, Vladimir Putin, e o amenințare pentru democraţiile din lumea întreagă


Mike Pompeo la Memorialul Libertății de la Bratislava

Secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat astăzi la Bratislava, a declarat ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, reprezintă o amenințare pentru democraţiile din lumea întreagă. Declaraţia a fost făcută la o întâlnire cu studenții în jurnalism din capitala Slovaciei. „Intenția lui Vladimir Putin este de a compromite democraţiile din întreaga lume, nu vă lăsaţi amăgiți, trebuie să nu ne înșelăm”.

Mike Pompeo a vorbit și despre faptul că oamenii din Europa Centrala și de Răsărit trebuie să fie precauți și în ceea ce priveşte interesul economic al Chinei în regiune și eforturile „de a crea dependență și de a manipula sistemul politic” democratic.

Este prima vizită, după 14 ani, a unui secretar de stat american în Slovacia.

În declarații făcute de Mike Pompeo la Poarta Libertății, în fața președintelui Andrej Kiska și foștilor prizonieri politici din perioada comunistă, a subliniat implicarea americană în această regiune europeană și a promis că Statele Unite vor fi în continuare partenerii Slovaciei pe următorii zeci de ani.

Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, un politician liberal, a vorbit despre Statele Unite ca despre un partener „și un aliat important”.

Într-o conferinţă de presă cu ministrul slovac de externe, Miroslav Lajcak, Mike Pompeo a vorbit despre „rolul agresiv al Rusiei” în regiune și în Ucraina și a criticat anexarea ilegală a Crimeii și „războiul din estul Ucrainei”, care are aproape cinci ani.

XS
SM
MD
LG