Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat al SUA spune că președintele Rusiei, Vladimir Putin, e o amenințare pentru democraţiile din lumea întreagă


Mike Pompeo la Memorialul Libertății de la Bratislava
Mike Pompeo la Memorialul Libertății de la Bratislava

Secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat astăzi la Bratislava, a declarat ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, reprezintă o amenințare pentru democraţiile din lumea întreagă. Declaraţia a fost făcută la o întâlnire cu studenții în jurnalism din capitala Slovaciei. „Intenția lui Vladimir Putin este de a compromite democraţiile din întreaga lume, nu vă lăsaţi amăgiți, trebuie să nu ne înșelăm”.

Mike Pompeo a vorbit și despre faptul că oamenii din Europa Centrala și de Răsărit trebuie să fie precauți și în ceea ce priveşte interesul economic al Chinei în regiune și eforturile „de a crea dependență și de a manipula sistemul politic” democratic.

Este prima vizită, după 14 ani, a unui secretar de stat american în Slovacia.

În declarații făcute de Mike Pompeo la Poarta Libertății, în fața președintelui Andrej Kiska și foștilor prizonieri politici din perioada comunistă, a subliniat implicarea americană în această regiune europeană și a promis că Statele Unite vor fi în continuare partenerii Slovaciei pe următorii zeci de ani.

Președintele Slovaciei, Andrej Kiska, un politician liberal, a vorbit despre Statele Unite ca despre un partener „și un aliat important”.

Într-o conferinţă de presă cu ministrul slovac de externe, Miroslav Lajcak, Mike Pompeo a vorbit despre „rolul agresiv al Rusiei” în regiune și în Ucraina și a criticat anexarea ilegală a Crimeii și „războiul din estul Ucrainei”, care are aproape cinci ani.

XS
SM
MD
LG