Linkuri accesibilitate

Preşedintele ucrainean a avertizat Occidentul împotriva ridicării sancțiunilor impuse Moscovei după anexarea Crimeii


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Rada Supremă. 2 septembrie 2019

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat vineri Occidentul împotriva ridicării sancțiunilor impuse Moscovei pentru anexarea Crimeii şi sprijinul acordat separatiștilor proruşi în estul Ucrainei. „Sancțiunile sunt o armă diplomatică puternică şi eficientă. Nu voi înceta să repet partenerilor occidentali care ne ajută, dar care se gândesc uneori la ridicarea sancțiunilor: pierdeți bani, într-adevăr? Dar noi pierdem oameni!”, a afirmat Zelenski într-un discurs susținut în cadrul Forumului Strategia europeană de la Ialta (YES), organizat de fundația oligarhului Viktor Pinciuk.

Uniunea Europeană a prelungit joi pentru șase luni sancțiunile împotriva unor responsabili ruşi şi ucraineni pentru implicarea lor în conflictul din Ucraina.

Pe de altă parte, la summitul G7 din Franța, din august, președintele american Donald Trump declara că ar invita Rusia la următorul summit, care va avea loc în Statele Unite, și că nu s-ar opune reintegrării Rusiei în acest grup, din care a fost exclusă după anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea. Președintele francez Emmanuel Macron pare, de asemeni, să încerce o apropiere de Rusia, unde luni s-au aflat miniștrii francezi de externe și al apărării.

XS
SM
MD
LG