Linkuri accesibilitate

Deputatul Petru Jardan, vizat în dosarul concesionării aeroportului, a fost lipsit de imunitate parlamentară


Petru Jardan. 8 august 2018
Petru Jardan. 8 august 2018

Legislativul a lipsit astăzi de imunitate parlamentară al doilea deputat vizat de Procuratură în dosarul penal al concesionării Aeroportului internaţional din Chişinău. Este vorba de deputatul Partidului „Şor”, Petru Jardan, care a lipsit însă de la şedinţa Parlamentului.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a motivat nevoia de a-i ridica imunitatea acestuia în lipsa sa prin faptul că îl suspectează de eschivare de la urmărirea penală, de tentativă de nimicire a probelor şi înstrăinare a bunurilor ce figurează în dosar. Demersul Procuraturii a fost înaintat Legislativului încă de joi, 19 septembrie, odată cu cel vizându-l pe deputatul PDM Vladimir Cebotari, ex-ministru al justiției, cercetat în acelaşi dosar şi lăsat în aceeaşi zi fără imunitate parlamentară.

Deputatul Petru Jardan a fost şi el membru al comisiei de concesionare care a atribuit în 2013, companiei AVIA-Invest, dreptul de a gestiona timp de 49 de ani Aeroportul Internaţional Chişinău, dar ulterior a devenit administrator al acestei companii. Ca şi Cebotari, el este acuzat că „a acționat în interesul unui grup criminal organizat” condus de Ilan Şor, deputatul fugar condamnat în primă instanţă pentru implicare în devalizarea sistemului bancar, lipsit şi el de imunitate parlamentară de actualul Legislativ. Altor două deputate din Partidul „Şor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, li s-a ridicat imunitatea la începutul acestei săptămâni, pentru a fi cercetate în acelaşi dosar ca şi Ilan Şor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG