Linkuri accesibilitate

Continuă controversele provocate de preselecția candidaților pentru funcția de procuror general


Aalistul politic Igor Botan

Unul dintre cei șase membri ai Comisiei de selecție a candidaților la funcția de procuror general Igor Botan , directorul executive de la Asociația ADEPT spune că nu există niciun temei pentru ca rezultatele anunțate să fie reanalizate. Igor Boțan a mai spus că în urma acestei experiențe s-a convins că nu sunt bune concursurile și că nu-și mai dorește să mai activeze într-o astfel de comisie.

Igor Botan a făcut declarația la TV8 și este citată de site-urile de știri moldovenești.

Ministra Justiţiei, Olesea Stamate, a apărat și ea într-un interviu exclusiv la Europa Liberă decizia comisiei de preselecţie a procurorului general .

La 29 octombrie 2019, Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general a selectat patru din cei 16 concurenți admiși la proba interviu. Este vorba despre Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Aceștia urmează să fie propuși Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pentru decizia finală.

Premierul Maia Sandu a solicitat comisiei să-și reevalueze selecția. Potrivit șefei executivului, solicitarea vine în contextul apariției unor informații noi despre integritatea unuia dintre cei patru candidați.

XS
SM
MD
LG