Linkuri accesibilitate

Dodon a sărbătorit împreună cu Krasnoselski „Ziua unității naționale” a Rusiei


Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook că a avut o nouă întâlnire, de data aceasta informală, cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Întâlnirea ar fi avut loc la cinci zile după ultima discuție oficială dintre cei doi, duminică, când Igor Dodon a mers împreună cu familia să viziteze Cetatea de la Tighina (Bender), iar gazda acestei excursii a fost chiar Vadim Krasnoselski.

Igor Dodon a spus în postare că a avut „o comunicare informală cu șeful administrației transnistrene” și că cei doi le-au făcut cunoștință și soțiilor. „Am sărbătorit împreună Ziua unității naționale – o sărbătoare de stat importantă a Federaţiei Ruse, partenerul strategic al Republicii Moldova”, a scris Dodon.

Fără să dea detalii cu privire la subiectele discutate cu Krasnoselski, Dodon a apreciat discuția ca fiind „productivă” și a scris că întâlnirile „la nivelul conducerii” și a oamenilor de rând trebuie să fie regulate.

Igor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski marți, pe 29 octombrie, la reședința de stat de la Holercani. Într-un interviu cu Europa Liberă acesta a spus ulterior că și-a dorit demult să le arate și fiilor săi Cetatea de la Tighina, dar nu a putut face acest lucru până acum din cauza restricțiilor la libera circulație pe care le-a impus administrația de la Tiraspol oficialilor moldoveni, restricții care ar fi fost ridicate de curând. După întrevederea cu Krasnoselski Dodon a organizat o ședință de lucru în problema celor peste 400 de conturilor bancare deschise de întreprinderi transnistrene în băncile din Republica Moldova și au avut loc și mai multe ședințe a unor grupuri de lucru Chişinău-Tiraspol pe subiecte de economie și de stare civilă, fiind discutate mai multe subiecte de interes pentru regiunea transnistreană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG