Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sanatateinfo.md


Invitata rubricii de astăzi este Silvia Rotaru.

„Astăzi au fost procesate 508 teste, iar alte 78 de persoane au fost confirmate pozitiv. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul a ajuns la 6.138 de cazuri, dintre acestea 3.496 sunt active. 256 de persoane sunt în stare gravă, iar 19 sunt conectate la aparatele de respirație artificială.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00
Link direct

Chirurgul endoscopist Igor Dorogoi s-a stins din viață, după ce a luptat aproape o lună cu infecția SARS-CoV-2. Acesta avea 55 de ani, iar 30 i-a dedicat sistemului medical din Republica Moldova. Medicul avea probleme de sănătate, dar a decis să se afle în linia întâi în lupta cu Covid-19. Cu numai jumătate de an în urmă, medicul a dezvoltat o pneumonie bilaterală din care și-a revenit cu greu.

Directorul Spitalului Republican din Bălți, Serghei Rotari, susține că chirurgului Igor Dorogoi i s-a recomandat să stea în concediu pe timpul stării de urgență, pentru că făcea parte din grupul de risc.

Potrivit managerului, în acest moment 10 cadre medicale de la Spitalul Republican Bălți sunt infectate cu Covid-19, alți 13 lucrători medicali urmează să facă un test repetat și să revină la muncă. Amintim că alte 11 cadre medicale au decedat de Covid-19 în Moldova.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG