Linkuri accesibilitate

Bulgaria: Sezonul turistic dominat de incertitudine


Burgas, Bulgaria. 20 iulie 2019
Burgas, Bulgaria. 20 iulie 2019

Turiștii străini semnează la sosire în Bulgaria o scurtă declarație că acceptă măsurile antiepidemice, iar eventuale cheltuieli de tratament vor fi acoperite de asigurarea de sănătate.

Criza turismului bulgăresc se adâncește concomitent cu creșterea numărului de infectați din ultimele săptămâni. În finele lui iunie turiștii străini nici nu au început să vină în Bulgaria. Anularea primelor zboruri charter a adâncit incertitudinea în stațiunile pe litoral.

Bulgaria: Sezonul turistic dominat de incertitudine
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:00 0:00
Link direct

Triplarea numărului de infectați - în ultimele cinci zile au apărut peste 550 de cazuri - a dus la anulări în lanț de rezervări. Incertitudinea a crescut și ca urmare a avertismentelor unor membri ai Statului național antiepidemic despre posibilă reintroducere a unor măsuri mai severe printre care carantina de 14 zile pentru cetățenii unor țări cu situație epidemică gravă.

Prețurile au fost reduse cu până la 30% fața de sezonul 2019, afirmă canalul de televiziune BTV.

Primele avioane cu turiști străini au sosit în finele săptămânii trecute pe aeroporturile de la Burgas și Varna.

Cu zborurile charter pe litoralul bulgăresc ajung 85% din turiștii din Europa occidentală. În iunie însă au fost anulate 85% din zborurile până la Varna și Burgas. Într-un mod automat se anulează zboruri în care gradul de ocupare a locurilor este sub 50%. Au fost anulate și 80% din rezervări.

În vederea stimulării turismului vor fi subvenționate cu 35 de euro pentru un loc zborurile cu turiști străini efectuate de companii bulgare.

Frica de Covid-19 a făcut ca în iunie pe litoralul din sud – regiunea Burgas - au venit numai 6.000 de străini, cea mai mare parte din România, fața de 315.000 în aceeași luna a lui 2019. În aprilie au venit 9 turiști străini fața de 15.000 în 2019, în mai 903 fața de 82.000 în aceeași lună a lui 2019. 70% din hotelurile în cea mai mare stațiune bulgară Slâncev breag (Litoralul Soarelui) rămân închise.

Turiștii străini semnează la sosire în Bulgaria o scurtă declarație că acceptă măsurile antiepidemice, iar eventuale cheltuieli de tratament vor fi acoperite de asigurarea de sănătate sau la propria răspundere.

Prognozele cele mai optimiste prevăd lansarea adevărată a sezonului peste o lună. În aceste condiții numărul de turiști pe litoralul de sud nu va depăși 1,5 milioane până la finele lui octombrie.

Tot mai mulți bulgari preferă plajele din Grecia. Zilnic 15.000 traversează punctul de control Kulata. Mai mici sunt cozile la Makaza și celelalte trei puncte de frontieră. Până acum turiștii bulgari au cheltuit peste 300 de milioane de euro în țara vecină.

Previous Next

XS
SM
MD
LG