Linkuri accesibilitate

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 în R. Moldova vor primi certificate de vaccinare


Vineri, 28 mai 2021, la Chișinău: al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19, organizat de Primăria capitalei la Palatul Republicii.

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 în R. Moldova vor primi certificate de vaccinare, a anunțat vineri Alexei Ceban, epidemiolog la Agenția Națională de Sănătate Publică, adăugând că ele vor fi pe suport hârtie și în format electronic.

Ceban nu a precizat însă când vor putea fi descărcate de pe platforma oficială certificatele în format electronic. Certificatul de vaccinare este o dovadă oficială de vaccinare, și va putea fi folosit și la trecerea frontierelor. Elementele certificatului vor fi datele personale ale persoanei vaccinate, și informații despre vaccinul administrat.

Documentul este elaborat în trei limbi: română, rusă și engleză, și potrivit celor spuse de reperezentantul ANSP e deja recunoscut în unele state membre ale Uniunii Europene și în Ucraina.

Vezi aici declarațiile lui Alexei Ceban - min. 15:28

Ceban a adăugat însă că persoanele care doresc să plece peste hotare sînt sfătuite ia legătura cu misiunile diplomatice ale Republici Moldova de peste hotare pentru a afla detaliile necesare pentru călătoriile în străinătate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG