Linkuri accesibilitate

Ministerul săntății: infectările COVID-19 au crescut în R.Moldova pentru a 10-a săptămână consecutiv


Imagine generică

Infectările COVID-19 au crescut în R.Moldova pentru a 10-a săptămână consecutiv, a anunțat la o conferință de presă Svetlana Nicolaescu, secretar de stat în ministerul sănătății de la Chișinău, citatpă de IPN. Potrivit datelor privind evoluția epidemiei pe perioada 27 septembrie – 3 octombrie, numărul săptămânal de cazuri noi a crescut la 8.207, iar media zilnică de infectări a fost de 1.172, o creștere de 12% comparativ cu același indicator de săptămâna trecută.

În ce privește situația pe regiuni, municipiile Bălți și Chișinău sunt cele mai afectate zone din țară. Circa o treime din infectările noi au fost înregistrate la Chișinău. Raportat la numărul de populație, localitatea Bălți e cea mai afectată, cu o incidență de peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Regiunea transnistreană, municipiul Chișinău, raioanele Sângerei și Edineț au depășit pragul de 250 de cazuri la 100.000 de locuitori, prag stabilit ca scenariu de alertă roșie.

Pe parcursul săptămânii discutate, au fost înregistrate 159 decese cauzate de boala COVID-19. Numărul mediu de decese zilnice a crescut la peste 22 pe zi, față de 14 decese pe zi săptămâna anterioară. Peste 80% din totalul deceselor au fost persoane de peste 60 de ani. Nici una din cele 159 de persoane decedate nu au avut schema completă de vaccinare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG