Linkuri accesibilitate

La Chișinău se grăbește procesul de alegere al unui procuror general interimar


Președinta Consiliului Superior al Procurorilor Angela Motuzoc a anunțat că se grăbește procesul de selectare a unui procuror general interimar, relatează IPN. Chiar dacă legea prevede un termen de până la 5 zile pentru anunțarea unei candidaturii, la o zi după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo, au fost identificați doi candidați care să asigure interimatul: Dumitru Robu și Victoria Furtună, propuși de membrii CSP.

„Legea cu privire la procuratură a fost modificată și respectiva alegere a procurorului general interimar presupune identificarea candidaților, să fie acordul acestora – care deja a fost primit în ședință, exprimarea punctului de vedere, după care Consiliul va merge în deliberare pentru a fi ales și înaintat (candidatul) președintelui țării”, a declarat președinta CSP.

Procurorul general interimar va fi ales cu majoritatea voturilor membrilor CSP. Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, membru CSP, a propus candidatura lui Dumitru Robu, și precizat că dacă această candidatură va fi susținută, nu are nicio legătură cu Partidul Acțiune și Solidaritate. Ministrul justiției a mai spus că își dorește ca dosarul lui Alexandr Stoianogo să fie gestionat de procurori în conformitate cu rigorile legii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG