Radio România Cultural a anunțat încetarea din viață a Speranței Rădulescu, unul din cei mai importanți etnmuzicologi din România, cea care i-a descoperit între alții pe celebrii lăutari din Taraful de la Clejani:
„Speranța Rădulescu s-a născut în anul 1949, la Buzău. Și-a început studiile muzicale în Târgoviște, apoi s-a mutat în București, unde a studiat compoziția muzicală la Conservator (acum Universitatea Națională de Muzică), cu profesorii Tudor Ciortea și Myriam Marbe.
Între 1973-1990 a lucrat ca cercetător etnomuzicologic la Institutul de Etnografie și Folclor din București. În acest timp a obținut titlul de Doctor la Academia de Muzică din Cluj (1984). După 1990 a continuat munca de cercetător la Muzeul Țăranului Român, timp în care și-a intensificat cercetările pe teren, în aproape toate regiunile României.
Între 1988 și 2019 a organizat zeci de turnee cu concerte de muzică tradițională în Elveția, Franța, Regatul Unit (Scoția), Italia, Belgia, Olanda, Germania, Austria, Grecia, Spania, Luxemburg. Participanții erau în majoritate țărani – muzicieni din diferite regiuni ale României.
Concerte memorabile au avut loc la Teatro La Fenice, Veneția (Italia, 1997 și 1998), Teatre de la Ville, Paris, Franța, Teatrul Villette și Maison des Cultures du Monde din Paris (1988-2019), Universitatea de Muzică și Teatru din Viena, Teatrul ”Montreux” (1993), Palatul Muzicii din Atena.
În 2005, a început colaborarea cu Universitatea Națională de Muzică din București, ca profesor asociat, activitate pe care a continuat-o îndrumând doctoranzi.
A fost membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), a Societății Franceze de Etnomuzicologie (SFE) și a Consiliului Internațional al Muzicii Tradiționale (ICTM)”,
(Radio România Cultural)