Linkuri accesibilitate

Zelenski: Mariupol va intra în istorie pentru crimele de război comise acolo de trupele ruse


Blocuri de locuințe bombardate la Mariupol, Ucraine, 18 martie 2022.

Portul asediat Mariupol va intra în istorie pentru crimele de război comise acolo de trupele ruse, a afirmat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un mesaj video adresat națiunii ucrainene duminică dimineața devreme.

În timp ce invazia rusească pare să se fi împotmolit în marea parte a Ucrainei, cu pierderi grele de vieți omenești și echipament militar, forțele rusești continuă să bombardeze orașele ucrainene, pe fundalul condamnărilor internaționale și al apelurilor pentru încetarea imediată a focului. „Copiii și bătrânii mor la Mariupol. Orașul e distrus și ras de pe fața pământului”, a declarat Mihail Verșnin, ofițer de poliție din Mariupol, într-o înregistrare video autentificată de Associated Press.

Autoritățile locale spun că aproximativ 350.000 de oameni sunt blocați la Mariupol de două săptămâni fără electricitate, încălzire și apă. Echipele de salvare caută în continuare supraviețuitori sub ruinele teatrului din Mariupol, despre care oficialitățile locale spun că a fost distrus de loviturile aeriene rusești pe 16 martie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG