Linkuri accesibilitate

Cum se vede acum războiul din Ucraina de peste Ocean


Vehicule militare rusești distruse la o fermă agricolă folosită de armata rusă ca bază militară, regiunea Harkov, Ucraina, 17 iulie 2022..
Vehicule militare rusești distruse la o fermă agricolă folosită de armata rusă ca bază militară, regiunea Harkov, Ucraina, 17 iulie 2022..

Dan Lamothe și Karoun Demirjian scriu în Washington Post că oficialitățile americane recunosc că Rusia a câștigat teren în Donbas, dar nu privesc acest fapt ca fiind decisiv, scoțând în evidență în același timp pierderile majore de personal militar suferite de Moscova.

Informații despre Ucraina peste Ocean
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct

Pentagonul se ferește însă să facă evaluări, ținând cont și de ceea ce s-a întâmplat în conflicte precedente, între care și cel din Afganistan, când performanțele forțelor aliate și ale armatei afgane au fost supraevaluate.

Până acum administrația americană a oferit Ucrainei ajutor de securitate în valoare de aproape 7 miliarde de dolari. Armele trimise sunt din ce în ce mai sofisticate. Observatori politici susțin că ceea ce comunică administrația despre conflict este corect, dar că Pentagonul uneori nu face publice informații dacă acestea îi pun într-o lumină proastă pe parteneri ucraineni sau scot în evidență anumite limite ale sprijinului occidental.

Kori Schake de la American Enterprise Institute arată că în conflictul actual, nefiind vorba despre implicarea unor forțe americane, autoritățile nu au interesul să pună situația într-o lumină exagerat favorabilă. Dar Shake critică ministerul american al Apărării pentru tentația de a se auto-felicita pentru ajutorul trimis în Ucraina, ignorând faptul că acesta poate fi mai rapid și mai substanțial.

Ea crede că Ucraina poate câștiga războiul, dacă va avea armamentul necesar, și mulți analiști consideră că intervalul de timp pentru a o face este limitat, până la revenirea sezonului rece, când Putin ar putea încerca să șantajeze Europa Occidentală cu limitarea exporturilor energetice.

Benjamin Friedman de la Defense Priority crede că obiectivul eliberării teritoriilor de sub ocupație rusă ar fi unul „nerealist”, cerând administrației americane să facă presiuni asupra ucrainenilor să negocieze cu Rusia, pentru găsirea unei soluții politice.

Deputatul democrat Seth Moulton nu crede că administrația induce în eroare cu privire la ce se întâmplă în Ucraina, arătând că Ucraina a fost până acum una dintre rarele chestiuni în care există sprijin bi-partizan pentru ajutoare și un dialog real și constructiv. Republicanul din Michigan Peter Meijer este de părere că e greu de anticipat ce se va întâmpla în Ucraina, dar că o rezolvare nu pare a se contura în viitorul apropiat.

XS
SM
MD
LG