Linkuri accesibilitate

Dronele rusești lovesc Harkovul, după ce un bloc de birouri din Moscova a fost ținta unui nou atac


O clădire avariată din cartierul de afaceri al Moscovei după un atac cu dronă la începutul zilei de 1 august
O clădire avariată din cartierul de afaceri al Moscovei după un atac cu dronă la începutul zilei de 1 august

Rusia a lovit peste noapte orașul Harkov, din estul Ucrainei, cu cel puțin trei drone, lovind un cămin de facultate și rănind cel puțin o persoană, au declarat oficialii regionali.

Primarul Ihor Terehov afirmă că toate dronele au lovit suburbiile orașului. „Una dintre drone a distrus două etaje ale unuia dintre cămine care a luat foc. Unitățile Serviciului de Stat de Urgență sunt acțiune", spune Terehov.

Șeful poliției regionale, Volodimir Timoșko, a declarat pentru televiziunea națională că o persoană a fost rănită.

Harkov, care este aproape de granița cu Rusia, a fost frecvent vizat de atacurile rusești. Între timp, o dronă a lovit un turn de birouri din Moscova peste noapte, în timp ce alte câteva au fost doborâte de apărarea antiaeriană a orașului, a declarat primarul Serghei Sobianin în dimineața zilei de 1 august.

„Mai multe drone au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană în timp ce încercau să ajungă la Moscova. Una a lovit același turn din oraș ca data trecută”, a scris Sobyanin pe Telegram, referindu-se la clădirea lovită într-un atac cu drone din weekend.

Aeroportul internațional Vnukovo din Moscova a fost închis pentru scurt timp după atac, a informat agenția de presă de stat TASS.

Pe 31 iulie, cel puțin 11 civili ucraineni, inclusiv un copil, au fost uciși în bombardamentele rusești și în lovituri aeriene, au declarat oficialii regionali și armata, în timp ce armata Kievului informează că înregistrează noi câștiguri teritoriale în sud, pe fondul luptei grele pe întreaga linie a frontului.

Numărul morților într-un atac rusesc cu rachetă la începutul zilei de 31 iulie asupra unui bloc de apartamente înalt din orașul Krivoi Rog, din sud, a crescut la șase, a anunțat serviciul de urgență ucrainean.

Obuzele rusești au lovit pe 31 iulie, pentru a doua oară în mai puțin de 24 de ore, orașul Herson din sud, ucigând un bărbat de 65 de ani în mașina sa, a informat guvernatorul regional Oleksandr Prokudin pe Telegram.

Pe câmpul de luptă, forțele ucrainene au fost angajate în lupte grele de-a lungul întregii linii a frontului, respingând atacurile rusești în nord-est și făcând unele progrese în sud, au declarat oficialii ucraineni pe 31 iulie.

XS
SM
MD
LG