Linkuri accesibilitate

Joe Biden cere Congresului noi fonduri de urgență pentru Ucraina


Președintele Statelor Unite Joe Biden a cerut Congresului american fonduri de 11,7 miliarde de dolari pentru Ucraina, ca parte a pachetului de cheltuieli de urgență, în valoare de 47,1 miliarde de dolari.

Finanțarea pentru agențiile federale se încheie odată cu terminarea anului fiscal 2022, pe 30 septembrie. Legislatorii nu au adoptat încă bugetul pe 2023, ceea ce înseamnă că finanțarea ar urma să fie făcută din bugetul pe 2022, în baza așa-numitei continuous resolution.

Noile fonduri pentru Ucraina s-ar adăuga celor 40 de miliarde de dolari care au fost aprobate la începutul acestui an. Casa Albă a declarat că aproximativ 75% din acest sprijin militar și în legătură cu el a fost deja livrat, sau angajat.

Noile fonduri ar fi destinate echipamentelor, sprijinului pentru serviciile de informații și susținerii bugetare directe a Ucrainei.

Cererea de finanțare de urgență include și două miliarde de dolari pentru a face față la impactul războiului Rusiei asupra aprovizionării cu energie a Statelor Unite.

Biden a solicitat aceste noi fonduri de urgență într-un moment în care țara sa continuă să lupte contra coronavirusului, a variolei maimuței și a recentelor dezastre naturale care afectează mai multe state din sudul Americii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG