Linkuri accesibilitate

Andrian Candu: Prin amânare exista un risc ca această coaliție să nu mai aibă loc, deoarece creștea nemulțumirea în PD


Andrian Candu
Andrian Candu

Semnând luni, 16 martie, un acord de oficializare a cooperării politice cu Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor le-a oferit totodată democraţilor portofoliile apărării, economiei, externelor, educaţiei şi culturii în guvernul lor învestiti în noiembrie.

Andrian Candu, fost democrat plecat împreună cu un grup de colegi din formaţiune cu câteva săptămâni înainte de această coalizare, afirmă într-un interviu în exclusivitate la Europa Liberă că cel care a cedat este de fapt Igor Dodon, care a obţinut în schimb promisiunea că demcoraţii nu vor avea un candidat propriu la prezidenţialele din toamnă.

Andrian Candu despre starea de urgență
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:09:09 0:00
Link direct



Europa Liberă: Dvs. ați anticipat cumva lucrurile, ziceați că luni sau marți va fi formalizată această coaliție. Totuși, de ce tocmai acum? De ce nu s-a amânat măcar în legătură cu coronavirusul? Dvs. cum ați explica?

Andrian Candu: „În primul rând, nimic extraordinar nu s-a întâmplat. Așa cum au fost planificate lucrurile și așa cum au fost stabilite pentru ziua de luni, dar era opțiunea și săptămâna trecută, vineri, trebuia să fie formalizată coaliția de guvernare între Partidul Democrat și socialiști. De ce n-a fost amânată? Deoarece prin amânare ar fi existat un risc ca această coaliție să nu mai aibă loc, deoarece creștea nemulțumirea în interiorul echipei Partidului Democrat și de aceea, indiferent de contextul în care noi operăm astăzi cu o pandemie, liderii formațiunii Partidului Democrat și ai fracțiunii Partidului Democrat s-au grăbit ca să formalizeze cât mai repede, fiindcă nemulțumirile creșteau de la o zi la alta.”

Europa Liberă: Tot pe Dvs. v-am auzit zicând că discuțiile la un moment dat se împotmoliseră la anumite ministere. Până la urmă, cine a cedat – PD-ul sau PSRM-ul, că de aici ne-am da seama cine a avut mai mare nevoie de această coaliție?

Andrian Candu: „Din câte înțeleg, discuțiile erau în ultimele zile în privința Ministerului Apărării și a ministrului pentru reintegrare.”

Europa Liberă: Și au mers la democrați. Deci, se pare că socialiștii au cedat?

Andrian Candu: „Eu nu aș spune. Când spuneți „socialiștii”, asta-i prea mult spus. Eu cred că e vorba despre președintele Dodon.”

Europa Liberă: Am putea deduce de aici că dlui Igor Dodon i-a trebuit foarte mult această coaliție? De ce oare?

Andrian Candu: „În primul rând, pentru aranjamentele care sunt necesare cu democrații pentru a le avea legate de alegerea președintelui, de campania electorală din toamnă, și anume ca democrații să nu aibă candidatul lor la prezidențiale și în plus să ofere toate instrumentele pe care le au pentru a-l ajuta pe Dodon să câștige. În al doilea rând, este vorba despre o împărțeală a responsabilității. Prea mult și-au luat pe umerii lor președintele Dodon și socialiștii și, mai ales, în perioada asta de instabilitate și de potențială criză economică pe lângă criza socială, trebuie să împartă această responsabilitate cu un potențial partener. De aceea s-au grăbit lucrurile.”

Europa Liberă: Așa stând lucrurile, probabil democrații nu vor avea candidat în toamnă. Asta îi asigură dlui Dodon cumva o victorie mai ușoară, da?

Andrian Candu: „Miza este să fie o victorie din primul tur, ceea ce presupune ca democrații să nu aibă candidat și, în al doilea rând, ca democrații să dea instrumentele lor pe care le au la dispoziție, inclusiv în privința autorităților publice locale. Trebuie să nu uităm că democrații au la ora actuală conducerea a cel puțin 9 sau 10 raioane și plus la asta este vorba despre instituțiile desconcentrate, e vorba acum de ministere, agenții. Deci, democrații vor avea anumite pârghii administrative care pot fi folosite de președintele Dodon pentru campania sa electorală.”

Europa Liberă: Ce probleme pentru Dvs. personal ridică această coaliție?

Andrian Candu: „În primul rând, nu sunt cei mai buni candidați pe care i-a oferit Partidul Democrat pentru ministere. Cu tot respectul față de dl Răilean, el este un manager foarte bun pentru o instituție cum a fost ASP-ul sau „Registru”, dar nu-l văd pe dumnealui ca un ministru al economiei, în cazul în care Ministerul Economiei joacă cel mai important rol în guvern, este, practic, un mic guvern. În al doilea rând, problema este că democrații trădează interesele alegătorilor. Să nu uităm că foarte mulți care au votat pentru democrați au fost inclusiv de dreapta, oameni care sunt mai aproape de valorile Uniunii Europene și de valorile occidentale și nici nu și-ar fi închipuit ca Partidul Democrat să intre într-un joc cu socialiștii și nu atât cu socialiștii în general, dar mai mult ca o anexă și încă de pe poziții slabe. Mai mult, ceea ce se observă și din punctul de vedere al comunicării publice, parcă ar fi o goană și o vânătoare de funcții și de poziții, mai ales că suntem în perioada de pandemie și arată lucrurile cam urât prin ceea ce se întâmplă. Un guvern care își schimbă miniștrii într-o perioadă de criză e un guvern mai slab, deoarece o persoană nouă care vine în funcția de ministru are nevoie de timp de adaptare și, respectiv, a fost o greșeală să facă remanierile guvernamentale în perioada de criză.”

Europa Liberă: Externele la democrați, asta despre ce vorbește? Până la urmă, să recunoaștem, dl Țulea n-aș zice că e un anonim, dar nici să zic că s-a remarcat prea mult. Înseamnă asta oare că politica externă cumva va fi coordonată de dl Dodon mai mult decât de altcineva?

Pun la îndoială intențiile sau comportamentul președintelui Dodon

Andrian Candu: „Nu. Dl Țulea are experiență pe relații internaționale și în calitate de ambasador, dar și în calitate de responsabil de relațiile internaționale în cadrul Partidului Democrat anterior. Dumnealui are și relațiile personale, inclusiv cu colegii din Suedia sau din alte state. Deci, eu nu pun la îndoială capacitățile profesionale ale dumnealui, dar pun la îndoială înseși intențiile sau comportamentul președintelui Dodon, care va dori să asigure așa-numitul echilibru în politica externă. Democrații au luptat pentru această funcție pentru a avea o aparență de credibilitate occidentală, dar, cu regret pentru ei, asta n-are să-i ajute. Și după cum ați văzut, primele semnale de ieri de la București denotă acest fapt.”

Europa Liberă: Da, așa este. În concluzie pe acest subiect, dle Candu, o apropiere de Est, o apropiere de Vest, ce ar putea urma?

Andrian Candu: „Eu nu văd nicio schimbare și nu prevăd nicio schimbare în politica externă a Republicii Moldova, deoarece Republica Moldova, din punctul de vedere al Occidentului și al Statelor Unite ale Americii, și al Uniunii Europene va rămâne relativ izolată și faptul că un exponent al Partidului Democrat ocupă funcția de ministru de externe, asta nu o să ajute, rămâne pe axa Moscovei mai mult.”

Europa Liberă: Schimbăm registrul un pic, starea de urgență. Am văzut o opinie a Dvs. că guvernul a luat niște măsuri care în mod normal nu putea să le ia până nu s-a declarat starea de urgență, vă refereați mai mult la cele care afectează businessul. Ce să deducem de aici - guvernul n-a luat la timp decizia cu starea de urgență, n-a cerut parlamentului sau e o altă situație?

Andrian Candu: „Constituția și legile Republicii Moldova prevăd drepturi și obligații pentru cetățeni, inclusiv, de exemplu, dreptul de a circula pe teritoriul țării sau din țară și în afara ei. La fel multe elemente legate de activitatea agenților economici, precum ați menționat și Dvs. Toate aceste drepturi și toate aceste activități pot fi restricționate doar prin lege, la ora actuală există o lege încă din 2004 care se numește Legea cu privire la starea de urgență, de asediu și de război și în acea lege sunt prevăzute modalitățile cum se restricționează drepturile cetățenilor și activitățile, inclusiv ale agenților economici.

Agenții economici și-au limitat activitatea începând de săptămâna trecută... fără despăgubiri

Și logica legislației și a acțiunilor care trebuiau întreprinse de guvern trebuia să fie inițial declarată starea de urgență și ulterior venite deja tot felul de restricții, deoarece, închipuiți-vă, agenții economici și-au sistat activitatea sau și-au limitat activitatea începând de săptămâna trecută, fără declararea stării de urgență. Normal, acești agenți economici au pierderi economice și normal ar fi putut să dea în judecată statul, Guvernul Republicii Moldova pentru despăgubiri, deoarece a făcut acest lucru, i-a îngrădit fără ca să aplice legea corect și fără să declare starea de urgență, ceea ce urmează astăzi.”

Europa Liberă: De ce credeți că s-a mers pe calea asta?

Andrian Candu: „Păi, eu pot numai să bănuiesc. Și unul din motive sunt alegerile de la Hâncești, deoarece, dacă era declarată starea de urgență, alegerile trebuiau să fie amânate.”

Europa Liberă: Ce apreciere politică ați da Dvs. faptului că nu s-au amânat aceste alegeri și, iată, aflăm că acolo sunt zece cazuri, în Chișinău sunt 11, în Hâncești sunt zece? Deci, situația, dacă admitem că autoritățile au știut despre aceste zece cazuri înainte de a lua decizia dacă suspendă sau nu alegerile, e cam grav?

Andrian Candu: „Este grav, deoarece au fost chemați oamenii la vot și chiar dacă autoritățile au pretins că au introdus anumite măsuri de precauție, totuși 15 mii de oameni care s-au prezentat la vot au fost puși în pericol. Și acest lucru este de neadmis, nu trebuia să fie admis așa ceva, fiindcă costul acestui mandat de deputat o să fie foarte scump dacă suferă cetățenii și din punctul de vedere al sănătății și al vieții, ceea ce cred că a fost foarte iresponsabil și probabil asta pe ascuns s-a urmărit, luând în considerare că n-a fost declarată starea de urgență încă de săptămâna trecută.”

Europa Liberă: Cine poartă responsabilitatea?

Andrian Candu: „Președintele Igor Dodon, deoarece ați văzut și demersurile pe care le-a făcut el în privința alegerilor atunci în comunicarea cu Comisia Electorală Centrală. Normal, parlamentul este funcțional, trebuia încă săptămâna trecută, și noi spuneam, și noi propuneam ca săptămâna trecută încă să fie luate anumite măsuri și parlamentul este funcțional și putea să se convoace de urgență pentru orice situație.”

XS
SM
MD
LG