Linkuri accesibilitate

Apel al laureatei premiului Nobel, Malala Yousafzai, în apărarea femeilor din Afganistan


Malala Yousafzai

Laureata premiului Nobel pentru Pace și activista pentru educația femeilor Malala Yousafzai a lansat într-un interviu cu BBC un apel internațional în actuala catastrofă umanitară din Afganistan, unde drepturile cu greu câștigate de femei au fost din nou anulate de Talibani.

„Am încercat să-i contactez pe mai mulți lideri ai lumii. Cred că fiecare țară are un rol și o responsabilitate în ce se întâmplă chiar acum. Țările trebuie să își deschidă granițele către refugiații afgani, către persoanele strămutate. Și am trimis o scrisoare către premierul Pakistanului, Imran Khan, cerându-i să permită trecerea refugiaților și să se asigure că minorii și fetele refugiate au acces la educație, sunt protejați și în siguranță, și că viitorul lor nu se va pierde, că se pot înscrie în școlile locale, că pot primi educație în acele lagăre de refugiați”, a spus activista Malala Yousafzai, care a pledat de ani de zile pentru educația fetelor musulmane.

Malala Yousafzai a fost împușcată în cap de Talibani, în Valea Swat din Pakistan, în 2012, pentru că susținea educarea fetelor în pofida interdicției impuse de talibani în zonele pe care le controlau.

Activista a mai spus în interviul citat și că este nevoie ca în această criză umanitară să existe colaborare internațională și sprijin pentru ca fiecare afgan să se poată simţi în siguranță.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG