Linkuri accesibilitate

Aproape 50% din moldoveni mai cred că lucrurile merg într-o direcție bună (iData)


Moldoveni cred în continuare că țara merge în direcția bună dar creditul de încredere de care se bucură președinta Maia Sandu și partidul PAS poate să scadă destul de repede.

Aproape 50% (47%) din moldoveni cred că lucrurile merg într-o direcție bună, față de numai 40% care spun că lucrurile evoluează greșit, arată ultimul sondaj iData, publicat joi, 30 septembrie.

În comunicatul de presă al companiei se precizează însă: „De remarcat că procentul persoanelor, care consideră că lucrurile în Republica Moldova merg într-o direcție corectă este în descreștere față de datele Barometrului post-electoral publicat în luna iulie (52.4%)”.

Încă în iunie 2020, înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate, numai 14 % din respondenți credeau că se merge într-o direcție bună, față de 73% care declarau că țara merge greșit, arată Barometrul Opiniei Publice, realizat pentru Institutul de Politici Publice. Deja un an mai târziu, în iunie 2021 – după ce Maia Sandu câștigaseră alegerile prezidențiale dar cele parlamentare încă nu avuseseră loc - tot BOP-ul arăta că deja aproape 30%% (29,6%) dintre moldoveni erau mulțumiți cu direcția în care merge țara. Sondajele pentru BOP au fost realizate tot de iData.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG