Linkuri accesibilitate

Autoritățile americane au dezvăluit acuzațiile împotriva omului de afaceri rus Vladislav Kliușin


Procurorul Mendell le vorbește reporterilor din Boston despre arestarea lui Kliușin

Autoritățile americane au dezvăluit acuzațiile formulate împotriva omului de afaceri rus Vladislav Kliușin, un apropiat al liderului de la Kremlin, care a fost extrădat din Elveția în Statele Unite săptămâna trecută din cauza presupusei sale implicari într-o schemă globală de comerț cu informații confidențiale piratate.

Biroul Procuraturii din Districtul Massachusetts a spus într-o declarație din 20 decembrie că alți patru cetățeni ruși care rămân în libertate au fost, de asemenea, acuzați ca parte a acestei scheme ilegale, prin care au fost obținute profituri ilegale de zeci de milioane de dolari.

Kliușin, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat în Elveția în baza unui mandat American în luna martie și a fost extrădat în Statele Unite pe 18 decembrie. El a fost acuzat de „conspirație pentru a obține acces neautorizat la computere și pentru a comite fraude electronice și fraude ale valorilor mobiliare ", se arată în comunicatul procuraturii americane. Kliușin urmează să apară in fața unui tribunalul federal din Boston.

Într-un e-mail trimis către RFE/RL, avocatul său elvețian, Oliver Ciric, a descris cazul ca fiind motivat politic și a susținut că adevăratul motiv pentru care a fost căutat ar fi fost „natura muncii sale și a contactelor sale în cadrul guvernului rus”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG