Linkuri accesibilitate

Autoritățile moldovene au decis anularea stării de urgență în sănătate publică


Mănuși și măști sanitare.

Cu o săptămână înainte de Paștele ortodox, autoritățile moldovene au decis anularea stării de urgență în sănătate publică, decretată pentru a combate pandemia de coronavirus. Decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a fost luată vineri și intră în vigoare sâmbătă 16 aprilie, informează IPN.

Odată cu anularea stării de urgență, dispar și toate restricțiile împuse pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Începând cu 16 aprilie, purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie, dar se recomandă utilizarea acestora în continuare în spațiile închise și în transportul public.

„Este important să fie respectate regulile de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie, dar și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii. COVID-19 nu a dispărut, iar pentru a fi protejați de formele grave provocate de virus cetățenii sunt îndemnați să se vaccineze”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În ultimele două luni se atestă o scădere a incidenței cazurilor noi de COVID-19, de la 754 la 34 de cazuri la 100 de mii de oameni. În majoritatea localităților este deja cod verde de alertă epidemiologică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG