Linkuri accesibilitate

Baeilou


Detaliu de pe coperta albumului Inside Under, Baeilou, 24 august 2018.

O combinație de pop, experiment, muzică clasică, poezie și povești.

Baeilou
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:06:39 0:00

Baeilou este numele pe care Mia Pixley i l-a dat violoncelului său, și proiectului muzical pe care îl locuiește.

Violoncelistă, cântăreață și compozitoare, Pixley face o muzică despre care unii spun că pare a fi un fel de folk baroc, cu vagi urme de jazz.

S-a născut în sud, la Austin, statul american Texas, iar rădăcinile ei sudiste sînt detectabile în combinația de pop, experiment, muzică clasică, poezie și povești a cântecelor sale.

A studiat violoncelul la Conservatorul de muzică din San Francisco, are un doctorat în psihologie clinică, a evoluat pe scenă în musical-uri pe Broadway, a compus muzică de film.

Albumul său de debut, lansat în 24 august 2018, e un EP (Extended Play) numit „Inside Under”, care are o caracteristică rară și stranie: conține doar cinci piese foarte scurte, dar care par mult mai lungi din cauza schimbărilor de ritm și a metaforelor concentrate din versuri.

Inside and under, înăuntru și pe dedesubt, explică Mia Pixley, adică niște cântece izvorîte din experiențe personale, între care și aceea de a aduce pe lumea asta un copil, într-un timp ale crizelor, pe care Pixley le numește în exact această ordine: alegerea lui Trump, crizele continue de mediu generate de încălzirea globală, asasinarea în continuare a bărbaților negri. Fiecare cântec, adaugă ea, are diverse atitudini față de aceste aceste experiențe: ireverență, respect, acceptare, și onestitate, ca să le numim doar pe cîteva.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (n. 1959 la Cluj), ziarist, corespondent la Biroul din București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG