Linkuri accesibilitate

Bucureștenii sunt obligați să poarte din nou masca în toate spațiile publice


În România, la București, autoritățile au reintrodus obligativitatea purtării măștii faciale în toate spațiile publice, începând de luni, 27 septembrie. Decizia survine după ce incidența cazurilor de Covid a atins nivelul 4,35 la o mie. Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, duminică, că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice - adică spaţii comerciale, pieţe, staţii pentru transportul în comun, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Masca trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura.

De asemenea, activitatea cu publicul a firmelor care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență.

Măsura purtării măștii în București vine în contextul în care în jurul Capitalei sunt nouă localități cu rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 în județul Ilfov este în Dobroești - 8,91, în Mogoșoaia - 8,57 și în Bragadiru - 7,75.

La nivel național, duminică, au fost înregistrate 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu covid în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 44.200 de teste.

Mai multe, pe pagina Europei Libere pentru România.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG